0 0

Proef de geweldige wereld van pintxos in San Sebastian!

Huur een fiets in San Sebastian!

Pintxos (een soort tapas), is waarschijnlijk het eerste wat er in je opkomt als er gesproken wordt over de stad San Sebastian.

In San Sebastian level mensen erg veel buiten, want ze eten of drinken graag in gezellige traditionele bars of restaurants.

Heb je zin om goede wijnen en heerlijk eten te proeven? Ga dan met mij mee op deze voedselreis op de fiets!

 

Pintxo Pote avond

San Sebastian

Pintxos

Één van de Foodie goodies die de gastronomie van San Sebastian maken, zijn hun heerlijke pintxos. Dit zijn miniatuur Haute Cuisine creaties die je in slechts één hap zal willen verslinden!

Op donderdagavond hebben ze de Pintxo Pote avond in de oude stad van San Sebastian. Pintxo Pote betekent letterlijk het drinken van een drankje met een kleine snack. Toen ik in San Sebastian woonde ging ik hier elke donderdagavond met vrienden heen. Daarom kan ik je vertellen dat deze avonden erg druk zijn! Één van mijn favoriete tapas die ik je kan aanbevelen is de tortilla de patatas (spaanse omelet) en natuurlijk de Jamón Iberico (Iberische ham):)

Aangezien Pintxo pote een soort van een traditie in de stad is, kan je zowel jongeren als ouderen verwachten die genieten van het heerlijke eten. In feite, tijdens de zomernachten besteden veel lokalen hun tijd buiten met een drankje en een hapje en genieten ze van elkaars gezelschap.

 

Cider huizen

San Sebastian

Sagardotegi (cider)

Cider is één van de lokaal geproduceerde dranken gemaakt met de vrucht van appelbomen, met het gebruik van traditionele methoden.

Het is een seizoensgebonden product dat loopt van januari tot eind april. In de meeste ciderhuizen deel je een grote houten tafel met elkaar waar je verschillende maaltijden deelt, je eet voornamelijk vlees. Meestal bevat het ciderhuis zoute kabeljauw in een omelet of gebakken met groene paprika en houtskool gegrilde rundvlees rib Chop. Dit wordt opgevolgd door idiazabal kaas (van schapenmelk), gelei en walnoten voor dessert. Verder, kan je ook verschillende ciders proberen uit de verschillende vaten, of kupelas, voor het kiezen van je favoriete cider. Bovendien, moet de cider van een afstand bediend worden voor de perfecte smaak.

Na al deze cider, raad ik je aan om een fietstocht naar huis te maken, eindig je denkwaardige avond door wat frisse lucht in te ademen en te genieten van de zonsondergang tijdens het fietsen naast het strand.

Monte Urgull

San Sebastian

Monte Urgull

Monte Urgull is een prachtige heuvel en is erg toegankelijk voor mensen die niet gewend zijn om veel te lopen. Als je de top bereikt, heb je een prachtig uitzicht over de oude stad en de stranden. Vanaf Urgull zie je ook Monte Igueldo, die slecht op een paar meter afstand ligt. Daarnaast kan je naar de heuvel fietsen door de oude stad gros. Naast de mooie fietspaden rond Urgull, fietsen en lopen hier mensen graag omdat het erg dicht bij het strand is. Dit betekent dat je ook kan genieten van het prachtige uitzicht op de blauwe oceaan.

Ten slotte is Urgull ook een beroemde plek voor jonge mensen om elkaar te ontmoeten en samen muziek te maken onder het genot van een drankje. Normaalgesproken brengen ze hun eigen dranken en snacks mee. Er is echter ook een klein restaurant dat gedurende de dag geopend is waar je naartoe kunt gaan.

 

Zurriola Beach

san sebastian

Paella

Als je een grote fan bent van surfen en het eten van een lekkere maaltijd daarna, dan is dit het perfecte strand voor jou.

Zurriola Beach, ook wel bekend als de Gros Beach, is waar je meestal veel jonge mensen en lokale bevolking vindt. Vanwege de goede golven is Zurriola een populaire locatie om sport uit te oefenen, vooral surfen. Toch is het niet een ideaal strand voor gezinnen. Dan kan je beter naar de andere twee stranden la Concha of Ondaretta gaan.

Tenslotte zijn er veel goede eetplekken rondom deze stranden. Bijvoorbeeld, la Perla is een goed restaurant in de buurt van La Concha, het heeft een erg mooi terras met een prachtig uitzicht op de kust. Het is heel fancy met erg beleefd personeel en goed eten. Nog één ding, vergeet niet om de verbazingwekkend lekkere zeevruchten paella te proberen bij een bezoek aan San Sebastian. Want wees nu eerlijk, wat is er beter dan een lekkere warme maaltijd na een hele dag fietsen?!

 

Heeft dit je hongerig gemaakt? Als je deze heerlijke gerechten zelf wilt proberen, aarzel dan niet om een vlucht te boeken naar San Sebastian. Begin met het ontdekken van de mooie omgeving van San Sebastian op de fiets en probeer al de traditionele maaltijden en dranken.

 

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

Yola

‘Wonen in San Sebastian was een geweldige ervaring.’

 

Sherlock HolmesHuur een fiets in San Sebastian!

Spread the love
0 0