0 0

Palermo – het best bewaarde geheim van Italië

Helemaal in het zuiden van Italië vind je Sicilië, een prachtig eiland met zwarte woestijnen gevormd van de vulkanen en authentieke dorpjes. Laten we vandaag een kijkje nemen naar de mooie hoofdstad – Palermo.

Een geweldige mix van culturen

Palermo laat je kennis maken met een eeuwenoude historie. Er is veel monumentale architectuur te zien en ook is er een diverse culture que eten. Phoenicans, Grieken en Romeinen bouwde hier hun tempels – je kan er de ruïnes nog van terug vinden. Hun macht over Sicilië was echter niet voor altijd. Met de val het Romeinse Rijk veroverde Arabische nomaden het eiland. Tot de dag van vandaag vind je elementen van hun cultuur terug in de straten van Palermo.

 

Cattedrale di Palermo

Palermo heeft een prachtig kathedraal die culturele diversiteit uitstraalt. Origineel is het gebouwd als de grootste moskee van de stad, maar Norman king Roger I heeft het omgebouwd met gouden bogen en christelijke muurschilderingen. Hoe dan, als je goed kijkt, zie je nog steeds zinnen uit de Koran en resten van de originele staat.

Levendige straatleven

Net als in vele andere Mediterraanse culturen, spenderen de inwoners van Palermo het liefst het grootste dagdeel op de straat. Terwijl je door de smalle, zandkleurige straatjes van Palermo fietst zal je zeker het gepraat van vrienden en buren horen. Genietend van de zon, in hun deuropening. De openheid en vrolijkheid van de bevolking maakt makkelijk om nieuwe vrienden te maken hier. Neem de tijd om eens een praatje te maken met een van de kraampjes langs de weg. Zij zullen je heerlijke arancini aanbieden! Dit zijn rijstballetjes gevuld met vlees en saus. Probeer ook eens panelli (gefrituurde kikkererwten sticks) or cazilli (gefrituurde aardappel).

 

Palermo's old city on a sunny day.

De straten van Palermo zijn erg smal, maar onze ervaren partners kunnen je er veilig door heen leiden. credits: @pertlsarah

 

…en er zijn zelfs stranden!

Het Mondello strand, dat meteen naast de stad ligt, is de perfecte mix van wit zand met turkoois water. Zet je fiets er veilig op slot, gooi je handdoek uit en geniet van het zachte zand. Of, als je niet zo’n zin hebt in een toeristisch strand, kan je wat verder fietsen naar het natuur reservaat Capo Gallo. Hier vind je een prachtige kustlijn met diep blauw water en gekleurde heuvels.

Ben je nog steeds niet aan het inpakken? Dan is het vast goed nieuws dat we verschillende partner hebben, in en om Palermo, die geweldige fiets tours aanbieden. Toch niet zo’n fan van tours? Dan kan je ook zelf een fiets huren en de levendige stad ontdekken.

 

You could cycle here for hours!

Sommige fietspaden lijden je naar de zee.

 

We hopen dat je zal genieten van je verblijf en dat je net zo onder de indruk bent als wij!

 

Huur een fiets in Palermo!

Geschreven door Katharina, vertaald door Anouk

Spread the love
0 0