0 0

Open je armen voor de verborgen schoonheid van Albanië!

Huur en fiets in Albanië!

Ontdek een nieuw gedeelte van de Balkan en val er als een blok voor! Door het isolement na het einde van de communistische regering in 1991, biedt Albanië een aantal bijzondere bezienswaardigheden: eeuwenoude bergen, dorpen waarin de tijd lijkt te hebben stilgestaan en de levendige hoofdstad Tirana.

 

Albanië is een Balkanland dat lange tijd is ontweken door toeristen. Het land ligt tussen de Adriatische en Ionische zee en is lange tijd een beetje geïsoleerd geweest van de rest van de wereld. Het cultureel erfgoed, de mooie natuur met fotogenieke kliffen en schone stranden zijn daarmee verscholen gebleven voor de meeste toeristen. Veel toeristen kozen voor de bekendere buurlanden als Griekenland en Montenegro. De lokale bevolking is, net zoals in de meeste Balkanlanden, zeer gastvrij. Dit zie je terug in de overvloed aan heerlijke eten, lage prijzen voor rondleidingen en een hele open en respectvolle houding naar iedereen die interesse toont in hun bescheiden land.

Albanië

 

Een van de belangrijkste kenmerken van Albanië is de natuur. Lage, schilderachtige bergen, schone stranden en een blauwe zee. Maar wat Albanië vooral onderscheidt, zijn de meren. Het meer Koman Ferry wordt gezien als een van de mooiste plekken in Albanië. Het meer van Ohrid, gelegen op de grens tussen Albanië en Macedonië, is het diepste en oudste meer in de Balkanlanden. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De hoofdstad Tirana

Kennis maken met Albanië doe je om te beginnen in de hoofdstad. Hier vind je alles wat het land kenmerkt op één centrale plek. In Tirana lijken veel gebouwen op de gebouwen uit de Sovjet tijd, maar wel opgevrolijkt met de kleuren uit de Balkan en Turkije. Neem vooral een kijkje in het National History Museum, National Gallery of Art, Nationaal Archeologisch Museum, Art Gallery E.RIRA en nog vele andere musea. Daar zul je dingen ontdekken over Albanië die je echt nog niet wist. De mooiste gebouwen in Tirana zijn de Ethem Bey moskee, de legendarische Tirana ‘’Piramide’’ en Hotel Plaza. Om de authentieke lokale sfeer te proeven, kun je het beste door de woonwijken van de stad struinen. Ga opzoek naar de buitenwijken en laat het centrale deel van de stad achter je. Het beste uitzicht op de stad krijg je vanaf het observatieplatform van Dajti. Deze plek laat je zien hoe mooi Tirana is, vooral als je er ’s avonds naartoe gaat.

Huur een fiets in Tirana!

Het is geen geheim dat de mediterrane keuken erg smakelijk is, met veel vis en verse groenten en fruit. Albanië is daarop geen uitzondering. Je kunt allerlei soorten delicatessen proeven, van vis tot kaas. Het unieke aan Albanië is dat het een van de weinige landen is die volledig afstand heeft gedaan van GGO producten. Probeer wanneer je in Albanië bent zeker eens Byrek met spinazie, Tavë Kosi en Albanese qofte.

Nog een paar feitjes die je zeker over zullen halen om Albanië te bezoeken:

  • Albanië heeft meer dan 300 zondagen per jaar.
  • De prijzen liggen er, in vergelijking met andere Balkanlanden, erg laag.
  • Er zijn nog niet zo veel toeristen die Albanië hebben ontdekt, waardoor het er nog helemaal niet zo druk is.

Sea food

Albanië zal je zeker niet teleurstellen. Zon, adembenemende uitzichten en heerlijk eten staan je te wachten!

Kirill Dvadtsiatyi

 

Voel je vrij om je ervaring met ons te delen. Stuur een mail naar info@bimbimbikes.com. We ijken uit naar je Bericht! 

Vergeet ons niet te taggen op Facebook of Instagram en maar kans op een voucher!

 

 

 

Huur en fiets in Albanië!

Spread the love
0 0