0 0

Onze favoriete vakantie bestemmingen voor 2019

Januari is meestal de maand waarbij men denkt aan de goede voornemens en belangrijke beslissingen (soms dan).

Wij houden ook van dagdromen! Laat je inspireren door ons met wat vakantie bestemmingen voor dit jaar. Hoe we ze hebben gevonden? Eerst hebben we gekeken naar de steden die duidelijk aan hun duurzaamheid werken in de toerisme. Toen keken we naar geschiedenis, omdat wij denken dat dat een fundamentele reden is om te reizen. Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog onze partners die je met open armen zullen ontvangen om hun bestemming te laten zien met de fiets. Zullen we beginnen?

Normandië, Frankrijk 

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat D-Day plaats vond hier, wat er toe leidde dat dit een belangrijke plaats in dit rijtje. Wij kennen het als D-Day, Fransen als Jour-J, de dag dat op 6 juni 1944 de grootste overzeese invasie in de geschiedenis plaatsvond, wat er voor zorgde dat het door Duitsland bezette deel van Frankrijk werd bevrijd. Ze landde op Utah Beach, Omaha Beach en Gold Beach – waar je nog steeds de kracht kan voelen van deze verovering. Als je daar bent kan je ook een bezoekje brengen aan Normandy American Cemetery and Memorial  – maak hierbij gebruik van onze partner’s begeleide tours!

Normandië is een perfecte familie bestemming omdat er leerzame bezienswaardigheden zijn en vele activiteiten in de mooie natuur. Je bent waarschijnlijk al bekend met Mont-Saint-Michel’s drijfzand en Etretat’s kliffen, en we raden sterk aan om daar heen te gaan! Wil je meer zien? Dan raden we je aan om naar het stadje Rouen te gaan – hier vindt je nog meer geschiedenis. De kathedraal van dit stadje is bekend van de series van Monet; schrijver Gustave Flaubert was hier geboren en ook de bekende Madame Bovary.

Normandië

Istrië, Kroatië

Ondanks dat Kroatië al erg bekend is in de toerisme, en er zelfs sprake is van massa toerisme (helemaal in de populaire steden zoals Dubrovnik en Split). Hier is het belangrijk dat de autoriteiten opnieuw na gaan denken over een meer duurzame strategie. Bijvoorbeeld door promotie van fiets toerisme, maar ook gezondheidstoerisme zal een rol spelen hier. Dit maakt het belangrijk om het mee te nemen en Kroatië een plekje in de lijst te geven.

Ontdek de mythische landschappen in hartje Istrië, zoals Motovun, een middeleeuws dorpje – veel mensen zeggen dat Istrië het Toscane van Kroatië is. Wist je dat grootste truffel in de wereld hier de bossen van Motovun is gevonden in 1999? Eigenlijk is Motovun echt een stad voor foodies. Fiets naar Motovun vanuit Poreč, langs de Parenzana fiets weg – een oude spoorweg die Trietste met Poreč verbind.

Poreč

Pula

Rovinj

Berlijn

Oke, Berlijn was altijd al die ene stad die op iedereens bucket list stond – misschien ben je er zelfs al geweest. Niettemin, de stad is erg groot en heeft zoveel om te zien en om te ontdekken dat meerdere keren hier heen gaan niet saai zal zijn. Plus, Berlijn heeft iets belangrijks te vieren in 2019, namelijk dat het 30 jaar geleden is dat de Berlijnse Muur is gevallen. Op 9 november 1989, was de stad herenigd – na 28 jaar!

Om dit te vieren, zal kunstenaar Yadegar Asisi zijn 270° panorama, 15 meter hoog en 60 meter wijd, gebruiken om normale momenten van beide kanten van de Muur te laten zien om over te brengen hoe het leven er was in de jaren 80. Het geeft je een levensgrote impressie van wat er is gebeurd in de stad. De sfeer is indrukwekkend en vormt vragen als; hoe voelde mensen zich toen?

Als je graag meer wilt weten over de rijke geschiedenis van Berlijn, raad ik je aan om een begeleide tour te nemen naar het Flughafen Tempelhof – voorheen een Berlijns vliegveld. Deze plek staat symbool voor de vrijheid, tegenwoordig is het een veelgebruikte plek en een geliefd park.

Landingsbaan Tempelhof

De voormalige landingsbaan, en de zo gezegde taxi weg vormen een perfecte ondergrond skaters en fietsers

Berlijn

Basilicata, Italië

Wat een jaar voor Matera! Gekroond tot Cultere Hoofdstad van 2019, is Matera klaar om dit een jaar lang te vieren, beginnend met de inauguratie van de Italiaanse president Sergio Mattarella, met marcherende bands in de straten (meer dan 2000 muzikanten!). Tot de jaren 50 leefde de bewoners van deze stad in armoede, wat we een onhygiënische achterbuurt zouden noemen. De stadsvernieuwing leidde tot de stad die we hedendaags kennen, het adembenemende en unieke panorama van Matera, de Sassi (grotwoningen). Dompel jezelf onder in tentoonstellingen en live optreden, in een stad die moeite doet om het lot te veranderen. Van het negatieve embleem van Italië naar een creatieve ruimte. Ontdek het zelf en zie de verschillende tours die partners aanbieden.

 

(Geniet van de foto’s van het wilde Basilicata)
Ps: de cover foto is ook Basilicata! 

Basilicata

 Curitiba, Brazilië

Als je naar Brazilië wilt reizen en op zoek bent naar een stad waar we allemaal van kunnen leren, ga dan naar Curitiba. Een erg proactieve stad, die een plek verdiend in onze waardevolle bestemmingen voor 2019! De stad is vernoemd tot ‘de Groene Hoofdstad van Brazilië’ – er zijn 52 vierkante meter of groen per inwoner, met 14 stadsbossen en 16 parken. Brazilië heeft een slechte reputatie gekregen door de favelas en Curitiba heeft dit fenomeen met succes behandeld. Maar, hun meest interessante initiatief is het aanmoedigen van recyclen, (omdat ze geen budget hadden voor een standaard plan) kwamen ze met een programma dat afval omwisselend voor bus tickets, eten of geld. Dit is erg succesvol geweest. Vanzelfsprekend dat deze groene stad een geweldige plek is om te fietsen! Geïnteresseerde kunnen de best beoordeelde plekken ervaren met KuritiBike.

Huur een fiets in Curitiba

We hopen dat we je nieuwsgierig hebben gemaakt om meer te ontdekken over deze bestemmingen.. Hopelijk met de fiets! 🚵🏼‍♂️

Geschreven door Fiammetta, vertaald door Anouk van Kaam

Spread the love
0 0