0 0

Ontdek Zwitserland en bezoek Lausanne!

Zwitserland is een prachtig land dat op ieders bucketlist zou moeten staan! Het lijkt een klein paradijs in het midden van Europa vol met bergen, meren en prachtige dorpjes. Om te genieten van alle schoonheid en je ontdekking van dit land te beginnen, raden we je aan Lausanne te bezoeken! Lausanne is een levendige stad in de Franse regio van Zwitserland. Vanuit de stad heb je gemakkelijk toegang tot de schilderachtige routes en plekken eromheen.

Zwitserland is uniek gelegen in het midden van Europa en het is verdeeld in 3 delen – Frans deel, Duits deel en Italiaans deel. Afhankelijk van waar je bent, spreken mensen verschillende talen. Er is ook een klein percentage van de bevolking dat Romaans spreekt (ongeveer 0,5%). Het land is ook verdeeld in kantons, kleinere regio’s, waarvan sommige tweetalig en zelfs drietalig zijn! Met zo’n mix van talen en culturele invloeden uit de buurlanden, kunnen Zwitsers iets speciaals toevoegen dat Zwitserland herkenbaar en uniek maakt.

 

De oude stad van Lausanne

Je kunt de architectuur in Lausanne beschrijven als ansichtkaart-waardig. Kleine kleurrijke gebouwen met voetgangers-vriendelijke smalle straatjes. Je zult veel winkels zien, variërend van exclusieve boetieks tot kleine winkels. Er zijn ook veel cafés, restaurants en delicatessenwinkels. We zullen je later in dit artikel vertellen over de beste plekken om te eten in Lausanne. Zorg ervoor dat je het Olympische museum bezoekt, dat zeer interactief en modern is, waardoor het bezoek voor iedereen een leuke activiteit is. Een andere opmerkelijke plek die je absoluut moet bezoeken, is de kathedraal van Lausanne. Het bevindt zich op de bovenste van de drie heuvels van de stad! Vanaf de top van de kathedraal heb je een geweldig uitzicht op de stad, het meer en de bergen aan de andere kant van het meer!

 

Lausanne

Het uitzicht is prachtig!

 

Plaatsen om te eten in Lausanne

Er zijn zoveel plaatsen waar je heerlijk kunt eten! In de oude stad raden we aan om even langs te gaan bij Ladurée voor een kleine traktatie en de brede selectie van macarons of macaron-ijs te proberen. Een kleine luxe traktatie kan een lange weg gaan! Op hetzelfde plein met Ladurée zie je het Lausanne Palace hotel. Als je zin hebt, moet je het eten proeven in Brasserie Grand Chêne, gelegen in het hotel. De Parijse keuken laat je tevreden achter!

Voor een meer traditionele Zwitserse ervaring, moet je de beroemde Zwitserse fondue proberen! De specifieke mix van Zwitserse kazen waarin je brood of aardappelen kunt dopen, is een absolute must. Fondue moitie-moitie is een traditionele kaasmix, maar je kunt ook de fondue met kruiden, tomaten of andere dingen krijgen. Voor vleesliefhebbers is er ook fondue voor jou! Je krijgt dun gesneden stukken vlees geserveerd die je zelf in de hete bouillon kookt. Een van de geweldige restaurants in Lausanne waar je het kunt krijgen is Café Grutli.

 

Lausanne

Geniet van kaasfondue, er is genoeg voor iedereen!

 

Meer van Genève (Lac Leman)

Lausanne ligt aan het Meer van Genève, door de lokale bevolking Lac Leman genoemd, omdat het veel groter is dan Genève en zowel in Zwitserland als Frankrijk ligt. De regio rond het meer is bedekt met wijngaarden, bergen, valleien en schattige steden. In Lausanne kun je de metro nemen naar het station van Ouchy en aan het water komen. Daar kun je genieten van het uitzicht, een waterfiets nemen bij mooi weer of fietsen langs het water! We raden ook aan te proberen een hotel te vinden met uitzicht op het meer.

Vanuit Ouchy moet je ook een boot nemen naar Cully om de wijngaarden te verkennen. Vergeet niet je camera mee te nemen! Als je wat meer tijd hebt, bezoek dan VeyVey en Montreaux. Je kunt zelfs wandelen of fietsen langs het meer tussen die twee steden, weg van de hoofdwegen. Beide steden hebben veel te bieden. In VeyVey vind je kleine huizen, schattige straten en algehele charme samen met het vork standbeeld dat daar door Nestle is geplaatst. In Montreux, het standbeeld van Freddie Mercury, combineert unieke flora palmen, coniferen en bloemen met een prachtig uitzicht op het Lac Leman en de Franse bergen aan de andere kant ervan.

 

 

Huur een fiets in Lausanne!

 

Geschreven door Daria, vertaald door Rosanne

Spread the love
0 0