0 0

Ontdek Vietnam en Ho Chi Minhstad!

Ho Chi Minhstad is niet de hoofdstad van Vietnam (de hoofdstad is Hanoi), maar het is de grootste en meest bezochte stad in Vietnam. Deze mooie stad, ook gekend als Saigon, is over de jaren steeds meer als een toeristisch bestemming populair geworden. Daarom gaan wij in dit artikel de mooie en historische Ho Chi Minhstad introduceren!

Het War Remnant Museum

Vietnam is een land met een rijke geschiedenis die je tijdens een bezoek zeker moet leren kennen! Een van ons aanbevolen bezienswaardigheden is het War remnant museum. Hier kun je artefacten van de Vietnamese en de Indochina oorlogen zien. Het museum bestaat uit veel kamers die laten de bezittingen van de oorlog zien. Buiten kom je tegen Amerikaanse tanks, wapens en helikopters die je kunt ontdekken.

Saigon rivier

Net als veel andere steden in de wereld, is Ho Chi Minhstad rondom een rivier, in deze casus de Saigon rivier. De rivier snijdt door het midden van de stad, en biedt daardoor een goede kans om de stad vanaf de rivier te zien. Je kunt ’s nachts op een korte diner cruise of een langere rit naar de Mekong Delta. Het is zeker een leuke manier om de stad te zien.

Vietnamese koffie

De koffiecultuur is zeer belangrijk in Vietnam, en wij raden zeker aan om deze geweldige koffie creaties te proberen. Hieronder zijn onze top aanbevolen koffiedranken:

Traditionele Vietnamese ijskoffie (Ca Phe Sua Da)

Op zijn eenvoudigst, cà phê đá is gemaakt van Vietnamese-gegroeid koffie met een druppelfilter (phin cà phê). De afgewerkte kop warme koffie is dan snel gegoten in een glas vol ijs en wordt Vietnamese ijskoffie. Een populaire manier om Vietnamese koffie te drinken is cà phê sữa đá, dat is Vietnamese ijskoffie met gezoete gecondenseerde melk.

Yoghurtkoffie (Sua chua ca phe)

Net als koffie was yoghurt origineel naar Vietnam gebracht door de Fransen en maakt sindsdien deel uit van zijn lokale culinaire tradities. Rijk en romig, het wordt geserveerd met diverse toppings, van verse mango naar gefermenteerde rijst, en zelfs koffie. Dit klinkt misschien als een rare combinatie, maar de rijke yoghurt paart ongelooflijk goed met een motregen zwart koffie – gewoon roeren en nippen.

Ei koffie (Ca phe trung)

Eidooier opgeklopt met gecondenseerde melk tot een luchtig schuim ontmoet donkere koffie in dit brouwsel: denk eraan als een Vietnamese variant op tiramisu. Vietnamese ei koffie verscheen voor het eerst in de jaren 40, toen melk schaars was en eidooiers en gemakkelijk vervanging vormden.

Gerechten

Het meest bekend gerecht van Vietnam is Pho. Het is goed mogelijk dat je dit gerecht een keer heeft gegeten, of je in Vietnam bent geweest of niet. De noedelsoep, vaak met rundvlees gevuld, is op elke straathoek beschikbaar in Vietnam. Als je ooit naar Vietnam bent geweest dan ben je waarschijnlijk bekend met een Banh Mi. Zo niet, wij leggen het uit! Een Banh mi is een baguette (ja, daar is dat Franse invloed alweer) gevuld met vlees, doorgaans varkensvlees, groenten en veel koriander.

Een fiets huren is de beste manier om een stad te ontdekken. Waarom wacht je? Huur een fiets in Ho Chi Minhstad en begin jouw avontuur!

Huur een fiets in Ho Chi Minhstad!

Geschreven door Rosanne, vertaald door Amanye

Spread the love
0 0