0 0

Ontdek de top bezienswaardigheden in Tallinn op de fiets!

De Estlandse hoofdstad, Tallinn, is vaak over het hoofd gezien vergeleken met andere Oost-Europese bestemmingen, maar het is zeker niet een stad te onderschatten! Tallinn is een heel moderne stad met veel onderliggende geschiedenis en cultuur. Vanwege haar Russisch, Scandinavisch en Baltisch invloeden, is Tallinn het perfecte mengsel van alles. En nog beter – het is goedkoop! Ben je benieuwd over de bezienswaardigheden in Tallinn? Lees dan verder!

The Old Town

Een van de meest indrukwekkend plekken in de stad is de Old town. Het is sinds 1997 een UNESCO World Cultural Heritage site. Hier is architectuur van verschillende tijdsperiodes te vinden. Daarnaast, zie je veel historische plekken en kunstwerken in de Old town. Als je daar bent raden wij aan om langs het centrum van de Old town te gaan, Raekoja Plats. Je zou ook de stadhuis van Tallinn moeten zien, het is het oudste stadhuis in de Baltische staten en Scandinavië. Het was in 1322 gebouwd en licht gerenoveerd in de 15e eeuw, dus wat je nu ziet is bijna hetzelfde als het oorspronkelijk ontwerp. Raekoja plats is zeker het hart van de stad, dus mis de gelegenheid niet om langs te gaan en de vele cafés, bars en marktkraampjes te bezoeken.

De Old Town is ook de centrum van de Estlandse gouvernement en de Parlement (Riigikogu) is ook daar gevestigd. Het is soms Toompea genoemd, welke de naam is van de heuvel waarop de Old Town bevindt zich.

St. Olav Toren

De St.Olav toren is een van de hoogste gebouwen in Tallinn en geeft ongetwijfeld de beste uitzichten van de stad. De klim naar boven is een beetje steil, maar als je naar de top bent gekomen is de klim het energie waard. De skyline gaat helemaal naar de zee dus je kunt zelfs verder dan Tallinn zien! Maar pas op, de toren is heel klein en zou een ongemakkelijk ervaring zijn voor claustrofobisch mensen.

St. Alexander Nevsky Cathedral 

Een van de meest fascinerend bezienswaardigheden in Tallinn is de St. Alexander Nevsky kathedraal. Het is de grootste Orthodox kerk in de stad en was gebouwd in 1900 toen Estland nog onderdeel was van het Russische rijk. Het ontwerp van het gebouw is hierdoor verschillend vergeleken met de rest van de architectuur dichtbij. Echter, de kathedraal is niet alleen bekend voor de buitenkant, de binnenkant is ook bezienswaardig. Het zit vol rare mozaïek, iconen en ook de grootste bel in Tallinn is daar te vinden.

Kalamaja Buurt

Kalamaja was eens een van de meest onderontwikkeld buurten in Tallinn, but dat is nu veranderd naar de plek om te zijn! Dit gebied heeft de beste cafés, restaurants, en galeries – je kunt zeker iets interessant hier vinden. Wat et nog interessanter maakt is het mengsel van verschillende architecturale stijlen – je ziet houten huisjes aan een kant en gerenoveerd industriële gebouwen aan de andere, Een voorbeeld hiervan is Telliviski fabriek – het is een complex met veel tweedehandszaken en speel ruimtes.

In de Kalamaja buurt kun je ook de Patarei gevangenis vinden. Het is een 19e eeuwse vesting dat gebruikt was als een gevangenis van 1919 tot 2004. Als je ooit benieuwd was naar hoe een Sovjet gevangenis eruit zag, dan moet je hier bezoeken! Het is een emotionele plek met een geschiedenis van onderdrukking, dus het is zeker niet voor de zwakhartig.

Kumu Art Museum

Het Kunstimuuseum (oftewel Kumu) is het grootste kunstmuseum in de Baltische staten en is zeker bezoek waardig als je een kunstliefhebber bent. Het was in 2006 geopend en kreeg veel internationale aandacht en zelfs een prijs voor het beste Europese museum 2008! De tentoonstellingen hebben een mengsel van traditioneel en modern Estlandse kunst van opkomende kunstenaars, dus er is iets voor elke smaak.

Wil je Tallinn ontdekken in en het meest efficiënte manier mogelijk? Huur een fiets en begin nu jouw avontuur!

Huur een fiets in Tallinn!

Geschreven door Teodora, vertaald door Amanye

Spread the love
0 0