0 0

Ontdek Rome op de fiets!

Rent a bike in Rome

Rome by BikeRome is een prachtige Europese stad en is dan ook absoluut de moeite waard voor een stedentrip! Voor ons Nederlanders is dit ook een ideale bestemming: je kunt de stad namelijk perfect ontdekken op de fiets! Je kunt hier namelijk fietsroutes fietsen die in totaal meer dan 100 kilometer lang zijn.

Een stedentrip naar Rome zal je niet snel meer vergeten.. Het historische centrum is afgesloten voor autoverkeer maar fietsers mogen hier gewoon komen! Hierdoor kun je hier heerlijk rustig doorheen fietsen en genieten van alles om je heen. De parken zijn ook heel mooi om doorheen te fietsen, vooral Villa Borghese.

We hebben voor jou 3 leuke fietsroutes uitgezocht:

Lungotevere

Deze fietsroute is langs de Tiber. Het startpunt is Ponte Garibaldi, heel dichtbij JCU campus. Vanaf hier kun je een route volgen langs de Tiber, deze is 16 meter lang en laat je het Noorden van de stad ziet. Deze route wordt aangeraden omdat alleen fietsers en voetgangers komen om te wandelen en te fietsen. Je komt langs Castel Sant’Angelo, het Olympisch Stadion van Rome, veel bekende en mooie bruggen en boven alles: Italiaanse natuur. Deze route helpt je om even het drukke centrum te ontvluchten!

Appia Antica.Rome by bike

Deze route is er eentje die anders is dan anderen. Dit pad heeft een geschiedenis van meer dan 2000 jaar. Appia Antica heeft een belangrijke rol gespeeld voor het Romeinse Rijk. Je kon via dit pad namelijk van Rome naar Zuid-Italie reizen. Je kunt het beste beginnen bij Porta San Sabastiano en fietsen tot Lago Gandolfo. Je kunt hier even heerlijk relaxen bij het meer voordat je weer teruggaat naar het centrum!

Lago Bracciano.

Om deze route te fietsen, moet je een trein pakken richting Bracciano. Trenitalia is de NS van Rome en het is hier mogelijk om een fiets mee te nemen in de trein! Vanaf Bracciano kun je fietsen naar het meer en je kunt de drie kleine dorpjes eromheen ontdekken. Je komt hier voor mooie uitzichten over de stad, de bergen en het meer. Je komt hier ook genoeg leuke restaurants en barretjes tegen!

Rent a bike in Rome

Spread the love
0 0