1 0

Ontdek Padova op de fiets – Tips van Michelangelo

Boek nu je fiets in Padova!

Michi

Vertel eens iets over jezelf .

Ik ben een student van 24 jaar oud. Momenteel zit ik in het tweede jaar van de Master in Marketing Management op de Bocconi University, Milaan. Mijn scriptie gaat over de voordelen en beschermingen van werkers in deze economie. Ik ben hier erg enthousiast over! Ook ben ik erg enthousiast over fietsen en hier vertel ik graag meer over. Hopelijk helpen deze tips om jouw dag in mijn stad nog leuker te maken!

Stel, een vriend wil Padova bezoeken en is hier nog nooit eerder geweest. Welke plekken zou je hem aanraden?

Prato della Valle

Dit is het grootste plein in Italië. Hier vind je vaak studenten. Het is samengesteld d.m.v. drie ringen. In de binnenste ring bevindt zich een prachtige fontein welke van kleur verandert in sommige periodes in het jaar. Daaromheen vind je een park met gras en bomen. De eerste en tweede ring zijn verdeeld door een kanaal, en in de derde ring is een soort skating ring. ‘s Weekends is er vaak markt met veel verschillende soorten groente en fruit.

Basilica di Sant’Antonio

Sant’Antonio komt  van origine uit Portugal en de laatste reis van zijn leven was een poging om Padova te bereiken. De kerk die hier staat, is gebruikt om hem te memoriseren en zijn lichaam ligt hier ook begraven. De kerk is een fenomenaal architectonisch gebouw waarin verschillende stijlen samen komen, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. De binnenkant van de kerk is een kleurrijk geheel met gebrandschilderde glazen. Wat ook erg indrukwekkend is, is de graftombe van de heiligen met marmer, waar ook de relikwieën te vinden zijn.

cappella-palatina-3-1614986Cappella degli Scrovegni

Dit wordt beschouwd als het meestwerk van Giotto. De Scrovegni kapel is gebouwd in opdracht van een oude landheer die zijn zonde vergeven wilde hebben. Er zijn allerlei schilderingen rondom het leven van Jezus te vinden op het plafond. Denk eraan om vooraf te je toegangsticket te boeken, om drukke rijen te voorkomen. Naast deze kapel bevindt zich de kerk van Erimitani: gedeeltelijk verwoest tijdens WOII, daarna weer her-opgebouwd. Er is ook een museum waar gerestaureerde schilderingen te zien zijn. Voor iedereen die geïnteresseerd in schilderijen is, is dit zeker een aanrader.

Café Pedrocchi

Dit is één van de oudste koffiehuizen in Italie, opgericht in 1831. Café Pedrocchi is ook wel bekend als ‘café zonder deuren’ omdat het voor 1916 dag en nacht open was. Daarnaast is het, door zijn centrale ligging in de stad, een plek waar veel studenten en intellectuelen elkaar ontmoeten. In 1848 was dit koffiehuisje het begin van de revolutie van studenten tegen een samenwerking met Oostenrijk. Binnen is er nog steeds een kogel in de muur te vinden, welke destijds gebruikt is.

padova-1480033

padova

Università del Bo

De één na oudste universiteit van Italië en één van de oudste in Europa bevindt zich in Padova. Mede door de aanwezigheid van deze universiteit heeft Padova een groei gekend. Er is een mooie tuin aanwezig op de campus en de universiteit is voornamelijk beroemd geworden door de goede colleges rondom geneeskundige thema’s.

Op welke plek in Padova ben je zelf vaak te vinden? Waarom?

Ik vind de Tower of Galileo, ook wel Torre della Specola genoemd, erg leuk. Het is vlak aan het water. Volgens de verhalen was Galileo vanaf hier de planeten aan het bestuderen. Zo is hij tot zijn vernieuwende inzichten gekomen rondom de aarde. Het uitzicht hier is ook erg goed!

Welke plek in Padova wordt vaak overslagen door toeristen? En waarom is dat zonde?

Het Verdi Theater is het klassieke theater. Hier zijn vaak opera’s, klassieke concerten maar ook gewone theaterstukken. De akoestiek is super en de stijl waarin het theater gebouwd is, is ook erg mooi. Echt de moeite waard.

Padova is zeker een fiets-vriendelijke stad. Veel delen van de stad zijn niet toegankelijk voor auto’s en de delen die bereikbaar zijn, zijn erg druk.

 

Boek je fiets in Padova!

Spread the love
1 0