0 0

Ontdek op de fiets de plekken van Game of Thrones!

Toen ik Game of Thrones begon te bekijken, werd ik verliefd op de locaties. De kastelen, bergen en steden, alles leek zo fantastisch, zo uniek. De wereld zelf is interessanter dan andere middeleeuwse fantasiewerken. Naar mijn mening combineert Game of Thrones realiteit en fantasie heel goed. Laten we de wereld van Game Of Thrones ontdekken!

Disclaimer

Natuurlijk, net als in de meeste series van tegenwoordig, is er ook hier sprake van CGI (Computer-Generated Imagery). Games of thrones gebruikt CGI van top kwaliteit. Het kan zijn dat de plaatsen er in de werkelijkheid anders uit, maar ze zijn nog steeds een bezoek waard!

game of thronesKing’s Landing

Deze plaats brengt je helemaal in het hart van de serie. De plaats ziet er 90% uit zoals in de show, dus je zult het gevoel hebben dat je deel van de cast bent. De stad heeft de afgelopen jaren veel erkenning gekregen, allemaal dankzij Games Of Thrones natuurlijk. Dubrovnik was al voordat de serie begon popular maar de fans van de serie hebben een nieuwe markt van activiteiten in de stad gegenereerd. Er zijn zelfs fietstochten in de stad, waarbij je stopt wanneer je een GOT-plek bereikt (bijna elke 2 straten is er een GOT-plek).

Aanbeveling: Ga naar de jezuïetentrap. Als je daar eenmaal bent, weet ik er zeker dat  één scène uit de serie in je opkomt.

Huur een fiets in Dubrovnik!

 

Aan de andere kant van de muurgame of thrones

Ken jij die wildlingen nog? Ja, die wilde dingen doen aan de andere kant van de muur. De meeste van hun scènes werden gefilmd in IJsland en Noord-Ierland. Beide plaatsen zijn even prachtig. Ik bedoel, kijk naar deze foto, stel je nu voor dat je een paar draken, wat wildlingen en natuurlijk Jon Snow voor je ziet. Helemaal te gek toch? Hoewel prachtig mooi, maar Ijsland was zeker geen gemakkelijke plek om de serie te filmen. In feite gaf Kit Harrington zelf toe hoe vreselijk het was om op deze locaties te fotograferen vanwege de extreme weersomstandigheden. Maar je kunt moeilijk iets weigeren aan HBO. Ik wou dat ik hier één plek kon aanbevelen, maar eerlijk gezegd is de team van Game of Thrones overal al geweest.

Je zult echter veel activiteiten vinden gewijd aan fans van de show. Als je je afvraagt wat mensen van het eiland vinden, zeggen de meeste bezoekers maar één woord: buitenaards.

 

Huur een fiets in Ijsland!

 

game of thronesDe tuinen

Ken je Pedro Pascal? Hij vertegenwoordigde het koninkrijk van Dorne, dit voor een tijdje niet verteld in de serie. Dorne dit, Dorne dat. Niettemin, toen we eindelijk het Koninkrijk zagen, zag het er practhig uit. Hoewel, ik die plek al kende … Maar waar was het ook alweer? Het was Alcazar, een gebouw in Sevilla, in het zuiden van Spanje. Met een overwegend islamitische architectuur bestaat de plaats uit zeer gedetailleerde hoeken en muren rondom een de populaire tuin.

Deze tuin gaf al veel tours en vóórdat de serie begon. Het is door de UNESCO erkend als werelderfgoed.In 2016, bezochten meer dan 1,6 miljoen mensen dit paleis. Grappig genoeg wordt dit paleis momenteel door de koninklijke familie van Spanje gebruikt als hun tweede huis wanneer ze in de stad zijn. Dat maakt het de oudste koninklijke woning in gebruik in Europa!

 

Huur een fiets in Seville!

 

 

Sinds de eerste aflevering ben ik een fan van de serie en ik weet zeker dat zelfs als je net begonnen ben met het kijken van GOT dat je alle locaties geweldig zult vinden. Het geeft je een andere kijk op wat om je heen is

 

Deel jouw ervaring, aarzel niet om ons een e-mail te sturen en vertel ons er alles over! Je kunt ons ook taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

Erick

Erick

Wilt graag op een draak zitten…

post social media right size

 

Spread the love
0 0