0 0

Ontdek nieuwe plaatsen en culturen in Armenië!

Buiten de gebruikelijke toeristische paden wordt Armenië al sinds 3200 voor Christus bewoond. De belangrijkste invloeden op de cultuur die je zult zien, zijn Turks en Sovjet. De hoofdstad, Yerevan, is modern en indrukwekkend, heel anders dan onze klassieke Europese norm. In het bijzonder willen we je aanmoedigen om de prachtige landschappen te ontdekken die Armenië te bieden heeft. Mountainbiken word steeds populairder vanwege bergachtige routes en de canyons, grotten, kloosters, meren en natuurlijke bruggen die je onderweg tegenkomt.

Armenië ligt een beetje in een raar gebied. Het is geen Europan, maar het is ook geen Azië. Wij raden aan om Armenië te bezoeken tussen april en oktober, in deze periode is het het aangenaamst. Armenië grenst alleen aan land, niet aan zee. Dit zorgt voor een grote variatie aan landschappen. Profiteer van deze landschappen met onze partners gepersonaliseerde mountain bike tours!

 

Armenië

Amberd, het fort tussen de wolken

 

Omring jezelf met een rotsachtige, spectaculaire omgeving!

In Armenië vind je veel natuurlijke verschijningen. De meest bekende onder toeristen is Ararat. Deze bijbelse vulkaan is bekend omdat Noah’s ark hier is gestrand. De vulkaan torent over de stad uit met een hoogte van 5165 meter. Ararat bestaat uit een massief met 4 pieken en een 350 meter diepe krater.

In dit district bevind zich ook een 7de eeuws fort, op een hoogte van 2100 meter. Dit fort kan je alleen bereiken via een klein paadje. Vergeet ook niet een kijkje te nemen in de canyon van Garni. Bezoek de “Symphony of Stone”, een spectaculaire verschijning van horizontale kliffen en veelhoekige kolommen. Zorg voor voldoende water, vermijd de auto als transportmiddel en picknick wanneer je in de kloof verblijft! Je zult ook de mogelijkheid hebben om te zwemmen in het koude water van de rivier de Azat. Ik moet toegeven dat ik verliefd word op dit gebied, het is absoluut geweldig!

 

 

Vrije tijd

Zoek je nog iets om in je vrije tijd te doen? Bezoek het meer van Sevan en kies een van de vele, leuke activiteiten! Zwemmen en varen. Je bevindt je op 1897m hoogte en de temperatuur van het koele, blauwe water is in de zomer is 18-23 graden. Echt hemels om te zwemmen. Lieve foto’s maken van de kudde koeien aan de oevers van het meer. Zonnebaden op de openbare stranden, jetskiën en windsurfen. Trakteer jezelf op een vers visdiner! Vers gevangen vis wordt op het strand gebarbecued.

Direct boven het meer ligt het Sevanavank-klooster. Dateert uit de 9e eeuw en biedt een geweldig uitzicht op het meer en geeft u een belangrijk voorbeeld van middeleeuwse Armeense architectuur. De monniken visten vroeger vissen uit het klooster! Deze is slechts een van de diverse, mysterieuze kloosters die je kunt kiezen om in Armenië te bezoeken. Een andere is Haghpat, een zeer opmerkelijk complex dat is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco, dat dienst deed als wetenschappelijk centrum en opslagplaats voor manuscripten.

 

 

Huur een fiets in Armenië!

 

Yerevan en verder

Klaar om terug te keren naar de beschaving? Bezoek de hoofdstad van Armenië. Tegenwoordig is het een metropool en een hippe plek, trots op de dingen die zijn achtergebleven uit het slaperige Sovjetregime. Inwoners hebben vertrouwen in de toekomst en de technologie, maar zijn ook heel gastvrij.

Armeniërs leden in 1915 een grootschalig bloedbad door de Ottomaans Turkse regering. Bezoek het Armeense genocide museum en het monument en leer meer over deze genocide. Het museum ligt op een heuvel, 5 km van het centrum.

Afgelopen september vierde Yerevan zijn 2.800e verjaardag. Dit maakt Yerevan ouder werd dan Rome! Breng een bezoek aan fort Erebuni en het Erebuni- museum, deze bevinden zich ook op fietsvriendelijke afstand van het centrum. Je vind hier tekenen uit de bronstijd en je zult ontdekken dat Armenië een wijntraditie uit dit tijdperk heeft.

Terug in de stad is het tijd voor het diner. Verken de kunstzinnige Armeense keuken, die een mengeling is met het Midden-Oosten. Er is veel keuze uit wijnbars, microbrouwerijen en cafés.

Bezoek ook Ararat Brandy Factory, zeker als je Brandy drinkt. Armenië heeft een historische liefde voor de druif en is al meer dan een eeuw de grootste exporteur. Ararat Brandy was de favoriet van Winston Churchill.

 

Armenië

Haghpat klooster, onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst

 

 

Huur een fiets in Armenië!

 

Dit zijn slechts enkele van de interessante dingen die je in Armenië zult vinden, omdat we willen dat je ze spontaan ontdekt en ons je ervaring vertelt! Ik hoop dat je je net zo nieuwsgierig voelt als ik terwijl je leert over dit afgelegen, hoewel levendige en cultureel rijke land!

 

Geschreven door Fiammetta, vertaald door Rosanne

Spread the love
0 0