0 0

Ontdek München, Duitsland!

München is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren en de op twee na grootste stad van Duitsland. Het ligt aan de Isar rivier aan de rand van de Beierse Alpen. Je kunt nog steeds de lijnen van de middeleeuwse muren van München volgen in een ring van gebogen straten en drie van de indrukwekkende oude stadspoorten zien. Bovendien is München een leuke stad en staat bekend om zijn seizoensfestivals en rijke culturele kalender. Ook zou je onder de indruk zijn van de prachtige kerken, musea en paleizen. Je zou wat tijd moeten nemen om te kunnen genieten van het leven met de lokale bevolking op een festival, een kleurrijke markt of bij een stukje van een van de beroemde taarten van München. Neem een paar dagen vrij en breng een bezoekje naar deze stad!

De Residentie van München

De Residentie van München is een van de meest spectaculaire paleizen van Europa. Eeuwenlang was het de zetel van de hertogen, kiezers en koningen van Beieren. Het uitgestrekte Residenz-complex is aangelegd rond zeven grote rechtbanken en bestaat uit drie hoofdgedeelten. Tegenwoordig zul je hier verschillende monumenten en musea vinden. Bijvoorbeeld het Residenz Museum, de Treasury, de Court Church of All Saints en het Cuvilliés-Theater. Zorg er echter voor dat je ook het paleisterrein met zijn vele prachtige oude binnenplaatsen ontdekt. Één daarvan is de prachtige Court Garden – evenals talloze fonteinen, vijvers en tuinen.

De Frauenkirche

De Frauenkirche, ook wel de Domkerk van Onze-Lieve-Vrouw genoemd, werd voltooid in 1488 en heeft haar indrukwekkende invloed aan haar grote omvang te danken. Een aantal hoogtepunten in de kathedraal zijn onder meer het graf uit 1622 van keizer Ludwig de Beiers in zwart marmer met bronzen figuren. Ook een altaarstuk uit 1620 van de veronderstelling van Peter Candid en het barokke rood marmeren lettertype in de doopkapel met zijn vroege 14e-eeuwse ‘verdrietige Christus’.

Het Nymphenburg Paleis

Het Nymphenburg Paleis is een barok paleis en was oorspronkelijk de zomerresidentie van de voormalige heersers van Beiren van het huis Wittelsbach in de 17e eeuw. Dit enorme paleis strekt zich uit over meer dan 600 meter van vleugel tot vleugel en wordt aan elke kant omgeven door kanalen. Het splitst zich terwijl het rond de hoofdgebouwen passeert voordat het weer herenigd wordt in een met fontein versierd zwembad.

Kunstmusea in het Kunstareal-district

Königsplatz werd in 1862 in neoklassieke stijl aangelegd. In de kunstwijk eromheen vind je een van de mooiste groepen kunstmusea. De drie Pinakothek kunstgalerijen zijn als volgt: The Old Picture Gallery (Alte Pinakothek) met zijn mooie Nederlandse, Vlaamse, Italiaanse, Franse, Duitse, Spaanse en middeleeuwse schilderijen. Dan komt New Picture Gallery (Neue Pinakothek) met zijn verschillende kunstvoorstellingen van Rococo tot Art Nouveau. Verder de State Gallery of Modern Art (Pinakothek der Moderne) met werken van Picasso en Warhol.

BMW Museum

Naast het torenhoge hoofdkantoor en de fabrieken van BMW in het Olympisch Park staat een rond en modern gebouw met een metalen omhulsel waarin het BMW-museum te vinden is. Hier vinden autoliefhebbers voorbeelden van bijna alle modellen die het bedrijf heeft gemaakt. De collectie omvat sportwagens, racemodellen en motorfietsen. Je kunt de huidige modellen bekijken en je krijgt meer te weten over de technologie van de moderne autoconstructie. Je kunt ook een kijkje nemen van de toekomstige voortstuwing technologieën en ontwerpen die het bedrijf aan het onderzoeken is.

We hopen dat we jou hebben kunnen overtuigen om deze stad te bezoeken!

Huur een fiets in München!

Geschreven door Andreea, Vertaald door André

Spread the love
0 0