2 0

Ontdek het Kroatische Brač!

Brač staat ook wel bekend om haar twee hoofdattracties: Het Zlatni Rat strand, en het eiland haar witte kalksteen. Daarbij zou iedereen moeten weten dat dit eiland een geweldige locatie is om te fietsen!

 

De plek van aankomst

De meesten zullen aankomen bij het grootste eiland van Brač, Supetar. Dit is ook de plek waar je de meeste partners van ons zult vinden! Supetar heeft, net zoals de rest van Kroatië, een rijke geschiedenis. De stad is gesticht door de Romeinen, wat te zien is aan de Mediterraanse uitstraling van de stad. Vele huizen zijn gemaakt van het beroemde witte kalksteen, zelfs het Witte Huis is er van gemaakt!

Vergeet tijdens je trip door Supetar de prachtige kiezelstranden met helder water of de vele kerken in de stad niet. Supetar biedt ook nog eens een hoop ijswinkels en restaurants, waar je kunt genieten van een pauze.

 

Brač

De prachtige haven van Supetar op het eiland Brač

Bol

Bol beschikt over de grootste toeristenattractie op het eiland Brač – het Zlatni Rat strand. Duizenden mensen zullen het eens zijn dat dit het mooiste strand is van Kroatië. De naam van het strand vertaald direct naar ‘Gouden Hoorn’. Dit is de danken aan de prachtige witte kiezels en de interessante vorm van het strand, deze lijkt op een hoorn! De stad Bol biedt meer dan alleen Zlatni Rat. Knusse smalle straatjes met wijde plazas en vele activiteiten wachten op je. Bol is zeker een plek waar je even langs moet gaan. Of blijf langer natuurlijk!

 

Brač

Het Zlatni Rat strand op Brač, de tip van het strand beweegt mee met de stroming

Vidova Gora

Wanneer je bereid bent om te zweten voor een uitzicht, dan kan je de klim naar Vidova Gora overwegen. Aangezien de piek ruime 780 meter boven zeeniveau is, is dit het hoogste punt op het eiland. Het pad, dat langer is dan 30 kilometer, gaat ook langs het Zlatni Rat strand, een gegarandeerde ervaring dus!

Wanneer je eenmaal de top hebt bereikt, kun je restanten van vorige bewoners bezichtigen. Er was hier vroeger een cult voor de Slavische god Svetovid. En je vindt er meerdere grotten waar kluizenaars in woonden en een grot genaamd Zmajeva Špilja (Draken grot). Natuurlijk moeten we niet de prachtige natuur en het uitzicht vergeten, wanneer je de top van de berg hebt veroverd!

 

Wees niet bang om onze partners in Brač te bekijken!

 

Huur een fiets in Brac!

 

Geschreven door Alex

Spread the love
2 0