1 0

Ontdek het Griekse eiland Corfu

Huur een fiets in Corfu!

Deze week gaan we dieper in op de meest geweldige films en series. Daarom, wil ik je graag meenemen voor een trip met de bekende James Bond.

Corfu is één van de meest bekende vakantie eilanden in Griekenland. Het eiland het heel veel te bieden, het varieert van rijke culturen tot een blauwe zee met mooie stranden. Ook James Bond heeft zijn spectaculaire film ‘’For your eyes only’’ hier gemaakt, dus ga je met me mee op deze trip om de avonturen van James Bond zelf te ervaren?

corfu

 

Ben jij een grote fan van James Bond? Bezoek dan Pagi in Corfu! De James Bond film for your eys only van 1979 met in de hoofdrol Roger Moore werd gefilmd in deze kleine stad. De film is bekend vanwege de autoachtervolging in de gele eend, die je op de rechterafbeelding kunt zien. De autoachtervolging is gefilmd in Pagi. Op deze plek hebben ze zelfs een bar die Spiros Bond 007 Café bar genoemd wordt. Deze bar is gebruikt voor een scène in de James Bond film. Het is een erg kleine bar, met erg vriendelijke mensen die je bedienen. Pagi ligt in het noord westen van Griekenland.

 

corfuFiets tours

Verder is Corfu een perfect Grieks eiland voor fiets tours. De meeste fiets tours zijn gevestigd naast de zee, dus als je het warm hebt van het fietsen, kan je een frisse duik nemen in de blauwe zee. Het eiland is vrij klein dus in acht dagen kan je het hele eiland rondfietsen. Het zou perfect zijn als je bijvoorbeeld in het noorden van het eiland begint met de ervaring van de James Bind film die ik eerder genoemd heb en vervolgens kun je naar het zuiden van Corfu gaan en eindigen bij de prachtige stranden in het zuiden van Corfu.

Ervaren Fietsers

Houd je ervan om de extreme routes van James bond te ontdekken? Ga dan voor een route voor de ervaren fietsers. Voor meer ervaren fietsers zijn er ook erg veel mogelijkheden om de bergen in te gaan. Als je van plan bent dit te doen, ben dan wel goed voorbereid, want het zal een moeilijke tour worden. Je zal prachtige landschappen zien en genieten van het mooie weer.

Culturele Fietsers

corfu

Naast het ervaren van de James Bond film, kun je ook in de cultuur van Corfu duiken. Als je Corfu stad bezoekt, wat ik zeker aanraad, dan moet je het oude fort (Citadel) bezoeken. Het oude fort bevindt zich op een kleine rotsachtig schiereiland dichtbij de oude stad. Het is gebouwd door de Venetianen in 1546. Vanaf de buitenkant heb je een mooi beeld van de Citadel, maar het is het ook waard om naar binnen te gaan om de kleine kerk te zien. Als je het hoogste punt bereikt, dan heb je een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Corfu’s oude stad is een kleine stad met vele kleine straatjes die vol staan met kleine winkeltjes. Je kan ervoor kiezen om de fietsen buiten de stad te laten staan voor even om te genieten van het shoppen in de oude stad en neem een kijkje bij de mooie architectuur van de huizen en kerken.

 

Ccorfuhilling Fietsers

Als je van fietsen houdt, maar je drinkt ook graag een drankje onderweg, dan moet je de wijngaarden bezoeken! De wijngaarden zijn prachtig en de wijn is heerlijk, als je dit combineert met een typische Griekse lunch dan heb je een perfecte dag! Een aantal typische gerechten op dit eiland zijn Bourou-Bourou, dit is een groente en pasta soep, Sofrito en Sykomaïtha zijn ook erg bekend, dit zijn gebakken rundvlees in een witte wijnsaus en gekruide vijgencakes.

 

 

 

Dit is alles over Corfu voor nu, Als je erg nieuwsgierig bent naar deze stad na het lezen van dit artikel, aarzel dan niet om een vlucht te boeken en naar Corfu te gaan om deze prachtige stad op de fiets te ontdekken.

 

 

 

 

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

Yola

‘Swimming in the sea and absorbing the Sunshine.’

 

Sherlock Holmes

Huur een fiets in Corfu!

 

 

Spread the love
1 0