0 0

Ontdek het fascinerende Oslo op de fiets!

Noorwegen staat bekend om haar adembenemende landschappen en pure natuur, maar Noorwegen heeft ook grote steden, zoals Oslo! Oslo is net zo schoon en mooi als de rest van het land. Wat het nog mooier maakt, is dat de stad perfect is om te ontdekken per fiets! Wil je weten waarom? En waar de beste fietsroutes zijn? Blijf dan lezen!

Wat maakt Oslo zo fietsvriendelijk?

Je vraagt je misschien af – wat is er zo speciaal aan Oslo? Waarom is deze stad zo fietsvriendelijk? Er zijn een aantal redenen. Ten eerste is Oslo niet heel groot, in een dag of twee kun je de hele stad zien. Ten tweede is het weer zeer aangenaam. Het kan redelijk fris zijn, maar dit betekent dat je nooit met meer dan 25 graden en een hoge luchtvochtigheid aan het fietsen bent. Daarnaast is Oslo omringt door natuur, wat het makkelijk maakt om het stadsleven en het plattelandsleven te combineren. Zoals eerder genoemd heeft Noorwegen prachtige natuur, grijp dus je kans om dit te ontdekken! Als laatste heeft Oslo een goede infrastructuur voor fietsers. De stad bevat veel fietspaden, en zowel de locals als de toeristen maken hier veel gebruik van. Dit is ook nog eens erg duurzaam, dus wat heb je nog meer nodig?

Fietsenstalling Oslo

Creatieve fietsenstalling, zoiets vind je alleen in Oslo!

De haven

Als eerste raad ik aan om een relaxte boot-tour door de haven te doen. Daarna is een bezoek aan de havenpromenade (havnepromenaden in het Noors) echt een must! Deze 9 kilometer lange route verbindt het westen en het oosten van de stad. De route is redelijk vlak,k dus je zal niet snel moe worden! Deze route is perfect om je verblijf mee te beginnen aangezien het je langs een aantal van Noorwegen’s meest bekende gebouwen en museums leidt. Stop onderweg even bij The Oslo Opera House en The Astrup Fearnley Museum, deze moet je gezien hebben! In did gebied vind je ook veel restaurantjes waar je de lokale specialiteiten kunt proeven! Al met al biedt deze route je de perfecte balans tussen de hoogtepunten van Oslo en een ultieme vakantiebelevenis.

 

 

 

Huur een fiets in Oslo!

 

Bygdøy

Een andere makkelijke, maar wel heel leuke tocht, het namelijk vakantie, toch? Bygdøy is een schiereiland in het westen van de stad dat voornamelijk word gebruikt als woonwijk. Maar er zijn ook vele museums, cafeetjes en stranden die ervoor hebben gezorgd dat de buurt steeds populairder werd. Terwijl je hier bent, moet je zeker een bezoek brengen aan het Vikings Museum en het Folk Museum – deze geven je allebei een goed inzicht in de Noorse geschiedenis. Je kunt ook langs het Oscarshall-kasteel gaan, dat door de koninklijke familie wordt gebruikt als zomerverblijf. Als afsluiting van de mooie rit kun je gaan zwemmen in het meer of fietsen naar het nabijgelegen bos en gezellige picknicken!

 

Folk Museum Oslo

Neem een stap terug in de tijd in het Folk Museum

 

Het meer van Maridalsvannet

Even genoeg van het drukke stadsleven? Breng dan een bezoekje aan het meer van Maridalsvannet. Het is een wat lastigere route dan die die we eerder hebben genoemd maar het is het meer dan waard. Je kunt langs het meer fietsen, de ruïnes van de Margareta-kerk bekijken en de natuur om je heen bewonderen. Er zijn hier een aantal behoorlijk leuke Instagram waardige plekken, dus neem je telefoon of camera mee! Deze rit is de perfecte gelegenheid om te ontsnappen aan de drukte van Oslo en te genieten van de frisse lucht van het platteland.

 

Natuur in Oslo

Fiets naar de verborgen pareltjes in buiten de stad!

 

Voel je je geïnspireerd om Oslo op de fiets te verkennen? Zo ja, klik op de onderstaande link en start je reis nu!

 

Huur een fiets in Oslo!

 

Spread the love
0 0