0 0

Ontdek Ecuador en de eeuwenoude stad Quito!

De grootste stad en hoofdstad van Ecuador is Quito. Quito een van de hoogste hoofdsteden ter wereld en ook een van de oudste Inca-steden. De stad is echt uniek met zijn mix van moderne gebouwen en oude tradities, dus het is zeker een bezoek waard. Wil je meer weten? Bekijk dan onze topplekken daar!

Mitad del Mundo

In de buurt van Quito vind je de evenaar, dit is de reden waarom Ecuador zijn naam kreeg! Er is een enorm monument waar de evenaar aanvankelijk werd gedacht te zijn. Dit gebied heet Mitad del Mundo (in het Nederlands: het midden van de wereld). Je krijgt de coole kans om op twee plaatsen tegelijk te zijn en je kunt zelfs een stempel in je paspoort krijgen dat je de evenaar bezoekt! In de omgeving is er ook de stad Mitad del Mundo met veel leuke winkels, restaurants en musea die de Ecuadoraanse geschiedenis en cultuur vertegenwoordigen. Dit geeft je de kans om authentiek eten te proberen, getuige te zijn van dansvoorstellingen en typische souvenirs te kopen, zoals alpaca dekens!

 

De Pichincha-vulkaan

Boven Quito vind je de Pichincha-vulkaan. Het geeft je het best mogelijke uitzicht op de stad en het is een niet te missen gezicht als je er bent! Er is een klein pretpark, een speciaal uitkijkpunt, een restaurant en enkele leuke activiteiten, zoals paardrijden. Je kunt de Pichincha-vulkaan bereiken met de tram van Teleferico of door te wandelen. Houd er echter rekening mee dat het 4689 meter hoog is, dus het wordt een lange wandeling!

 

Quito

Vanaf de Pichincha vulkaar heb je een prachtig uitzicht!

 

De oude stad

De oude binnenstad van Quito heeft twee van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in de stad: de basiliek en de Plaza Grande. De basiliek heeft twee grote torens die bezoekers kunnen beklimmen en dit architecturale meesterwerk verkennen. Er zijn ook replica’s van diersoorten die alleen aanwezig zijn op de Galapagos-eilanden die dienen als waterspuwers. Een leuk feit: het gebouw ziet er misschien onvolledig uit, maar dit is eigenlijk met opzet. Er is een legende die zegt dat wanneer de basiliek klaar is, het einde van de wereld zal komen. We hopen dus dat de basiliek niet snel klaar is!

De tweede interessante plaats hier is de Plaza Grande (ook wel Plaza de Independencia genoemd). Het ligt midden in het centrum van Quito en heeft constante evenementen en activiteiten, dus het is de perfecte plek voor toeristen. Het is ook een vrij historische plaats – het heeft een monument ter ere van de onafhankelijkheid van Ecuador en het was ook de plaats waar de Ecuadoraanse president Gabriel Garcia Moreno werd vermoord. Rond de Plaza zie je ook het presidentiële paleis en het prachtige Hotel Plaza Grande.

Quito

De twee torens van de basiliek

La Floresta

Als je door de histery-wijk van Quito wilt wandelen, dan is La Floresta de plek voor jou. Er zijn veel leuke cafetaria’s, kunstgalerijen, street art en een brouwerij. In dit gebied vindt je ook een zeer populaire indie-bioscoop genaamd Ocho y Medio en een spookachtig verlaten huis. Als je ook wat traditionele Ecuadoraanse muziek wilt ervaren, kun je naar El Pobre Diablo gaan (in het Nederlands: de arme duivel) en het House of Rock!

Plaza Foch en de ambachtelijke markt

Quito heeft een behoorlijk divers nachtleven en je kunt het allemaal zien op Plaza Foch. Het heeft veel hostels en clubs en het is de beste plek om mensen te ontmoeten. De meeste plaatsen zijn open tot 2-3 AM en feesten kunnen wild worden, dus pas op! Ook kun je op slechts een paar straten afstand de Artisan Market bezoeken, waar ze veel traditionele souvenirs, Ecuadoraanse kunst en handgemaakte luxe spullen verkopen.

 

Ben je klaar om Quito te ontdekken tijdens het fietsen? Begin je avontuur en huur nu je fiets!

 

Huur een fiets in Quito!

 

Geschreven door Teodora, vertaald door Rosanne

Spread the love
0 0