0 0

Ontdek de schoonheid van Thessaloniki

Huur een fiets in Thessaloniki

De schoonheid van Thessaloniki motiveert miljoenen reizigers om deze stad te verkennen. Het is een van de meest bezochte steden in Europa vanwege de zee, het heerlijke eten en de oude geschiedenis. Thessaloniki is de op een na grootste stad in Griekenland en het hart van Centraal-Macedonië. Elke reiziger zal hier iets voor zichzelf vinden.

Thessaloniki

Waarom Thessaloniki unique is

De bevolking van Thessaloniki bestaat uit een groot aantal studenten (meer dan 100.000), dus het nachtleven begint vroeg en stopt ‘s ochtends. Ook vinden er jaarlijks vele interessante evenementen en festivals van eten, boeken , films, bier of een documentairefestival plaats in het centrum van de stad. Griekse mensen weten zeker hoe ze lol kunnen hebben en kunnen zo ontsnappen aan de eentonigheid van het dagelijks leven.

Bereid je tour voor

Deze stad staat vol met oude plaatsen. Begin je tour vanuit de witte toren. Je zal genieten van een adembenemend uitzicht op de zee. Er is een interessante tour door een toeristenbus met het nummer 50, waarop je het belangrijkste deel van de stad kunt zien en uiteindelijk verliefd op de stad kunt worden. Maar er is een veel betere optie om de stad te verkennen tijdens een zonnige en mooie dag: fietsen. We willen allemaal foto’s maken en lange haltes maken naar de mooiste plekken, tja, fietsen maakt dat allemaal mogelijk. Wat een avontuur! Enkele van de meest traditionele plaatsen zijn het Aristotelekwartier, Rotonda, de Witte toren, de haven, de kastelen.

Uitgaan en stappen

Ontspan jongens, iedereen kan de juiste activiteit voor hen vinden. Als je op zoek bent naar feestjes, ben je zeker in de juiste stad! Thessaloniki slaapt nooit. Het heeft het grootste aantal cafés en bars in Europa. Het nachtleven is extreem lang en vol plezier. De meeste Grieken beginnen ‘s nachts te chillen in een taverne en drinken Tsipouro en daarna eindigen ze in een club. Als je een feestliefhebber bent, moet je de Griekse geest volgen. Als je op zoek bent naar iets met meer ontspanning, raad ik aan om het stadscentrum in het weekend te vermijden, omdat het erg druk is. Ga in plaats daarvan naar het zuidelijke deel van de stad, dat zeer suggestief en aantrekkelijk is.

ThessalonikiZomer in Griekenland

De zomer is het beste seizoen om Thessaloniki te bezoeken. Stel je voor dat je op een prachtig strand ligt met kristalhelder water voor je neus. Ik adviseer om ook naar Chalkidiki te gaan. Het is een mooie plaats op een paar kilometer van Thessaloniki, waar je schone stranden kan vinden.

Bonuspunt: het kan gemakkelijk per fiets worden bereikt. Na een lange duik en wat zonnebaden, raad ik ten eerste aan om een ouzo, een traditionele drank,  te gaan drinken met verse vis. Vertrouw me, je gaat me zeker bedanken voor dat advies. Het is gewoon heerlijk.

Dus, sta op, ga naar Griekenland en leef die droom!

 

Dit zijn mijn suggesties voor jou! Ik weet zeker dat we elkaar zullen ontmoeten als je besluit om deel te nemen aan een van deze evenementen. Als je ideeën hebt, neem dan gerust contact met ons op!

 

 

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

Joanna

Joanna

kijkt ernaar uit om naar het strand te gaan

post social media right size
Huur een fiets in Thessaloniki

Spread the love
0 0