0 0

Ontdek Catania op de fiets!

Catania is de tweede grootste stad en een van de meest interessante steden op het eiland Sicilië. De stad is niet alleen cultureel heel belangrijk in de Italiaanse geschiedenis, maar heeft ook eindeloos mogelijkheden qua activiteiten. Er is veel te zien en doen, dus raad eens het meest efficiënte manier is om te ontdekken? Inderdaad – op de fiets! Bezoek alle bezienswaardigheden en begin jouw reis nu!

Piazza Duomo

Piazza Duome is het meest centrale punt in Catania en alle activiteiten gebeuren hier in de buurt! Het plein is genoemd na Duomo di Catania – de kathedraal van de stad, welke compleet is gebouwd in een Barokke stijl. Bovendien kun je ook de symbool van Catania zien – de ‘Elephant Fountain’. Een andere monument die hier bezienswaardig is, is de ‘Fontana dell’Amenano’ die opgedragen is aan de Amenano rivier. Het is een onderaards rivier die was gevormd na de eruptie van de Etna vulkaan in 252 v.Chr.

Castello Ursino

Castello Ursino was gebouwd laat in de 13e eeuw en heeft veel overleefd waaronder; een aardbeving in 1693 en een vulkaanuitbarsting in 1669. Eigenlijk was het bijna vernietigd door de lavastroom! Gedurende deze periode woonde de Aragons dynastie daar. Later was het een gevangenis geworden voor gevaarlijke criminelen. Vandaag is het pand nog mooier en huisvest het Civic museum van Catania, dus een bezoek geeft de kans om in Siciliaanse geschiedenis te duiken. Bovendien heeft het kasteel een toren waar je een spectaculair uitzicht van de stad krijgt. Je kunt ook wandelen in de binnenplaats om archeologische overblijfselen en kunstwerk van verschillende periodes te zien.

Via Etnea

Via Etnea is de populairste straat in Catania. De straat verbindt Piazza Duomo met de voet van Mount Etna. De straat geeft de kans om architectuur te bewonderen terwijl je aan het winkelen bent. Wat het nog beter maakt is het uitzicht op de Etna vulkaan! Je kunt ook een van het drukste pleinen in Catania – Piazza Stesicoro. Eerlijk gezegd, deze straat is de beste manier  om de geest van Catania te proeven en om te gaan met de lokale bevolking. Er zijn ook veel mooie cafes en restaurants met een mooie sfeer en lekker gerechten.

Chiesa San Benedetto Museum

Het Chiesa San Benedetto Museum is beschouwd als het handelsmerk van Catanie en een meesterwerk van Barokke architectuur. Daar kun je historisch artefacten ontdekken en  het aangrenzende kerk. Het interieur is geschilderd door de bekende Siciliaanse kunstenaar Giovani Tuccari van Messina. Dit schilderwerk draagt bij het magische sfeer van de kapel.

Huur een fiets in Catania en begin nu met ontdekken! 

Huur een fiets in Catania!

 

Geschreven door Teodora, vertaald door Amanye

Spread the love
0 0