2 1

Ontdek Cambridge!

Huur een fiets in Cambridge!

Cambridge, wereldwijd bekend als studentenstad is een geweldige stad om per fiets te ontdekken. Neem dit artikel door and ontdek de fantastische mogelijkheden die Cambridge te bieden heeft: Historische rijkdom, monumenten, en nog veel meer. Het is tijd om Cambridge te ontdekken op de fiets!

 

united-kingdomFiets route door Cambridge

De Botanische Tuin van de Cambridge Universiteit is een goede plek om je fietstocht door Cambridge te beginnen. Het is dichtbij het trein station gelegen en geeft je de kans om de tuin te bewonderen aan het begin of einde van je fietstocht. Wanneer we vertrekken gaan we noordwaarts en fietsen we door Parkers Piece Park waarbij we zullen uitkomen in het College gebied van Cambridge. Diverse colleges van de Universiteit van Cambridge zullen hier de revue passeren. We zijn op zoek naar de River Cam, dus trekken we noortwaarts door Jesus Green park en vinden we de beroemde rivier van Cambridge. We volgen de River Cam oostwaards, wat een leuk spektakel is om te zien dankzij de vele vletten in het water waar Cambridge bekend om staat. Je zou hier een stop kunnen maken en een vlettocht kunnen maken, die duren gewoonlijk zo’n 45 minuten.

Na het bewonderen van de River Cam steken we over bij de opvallende Green Dragon brug. Vanaf hier beginnen we onze tocht richting de American Military Cemetery, ofwel de Amerikaanse Militaire Begraafplaats, en Hardwick via de rug van de stad en de Cavendish laboratoria. Wetenschappelijke doorbraken op het gebied van natuurkunde vinden hier haar oorsprong. De ontdekking van het elektron door Thomson, en de uitvinding van het Wilsonvat en de uitvinding van kunstmatige nucleaire (kern)splijting door Rutherford hebben allemaal plaatsgevonden in de legendarische laboratoria van Cavendish.

cemeteryThe American Military Cemetery

De Amerikaanse Militaire Begraafplaats in Cambridge is een zeer aangrijpende plek om te bezoeken. Het is in 1954 gebouwd door de Amerikaanse overheid en de enige Tweede Wereldoorlog Amerikaanse Militaire Begraafplaats in het Verenigd Koninkrijk. Het is gelegen dichtbij Cambridse als een eerbetoon aan alle Amerikaanse mannen en vrouwen die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog gestationeerd waren in Oost Engeland. De begraafplaats is prachtig onderhouden en biedt geweldig zicht op het plateeland. Het is mogelijk een tour over de begraafplaats te krijgen door een gids die verhalen verteld van individuele soldaten uit die tijd. Deze begraafplaats is zeer indrukwekkend en moét je eigenlijk bezoeken wanneer je in Cambridge bent.

Na het bezoeken van de Amerikaanse Militaire Begraafplaats fietsen we terug naar het centrum van de Cambridge door langs Comberton en Barton te fietsen. Om King’s College Chapel te bezoeken – één van de meest mooie bezichtigingen in Cambridge – dienen we rechtdoor te gaan over de rotonde van de A603. Als je liever een langere fietstocht wilt, ga dan rechtsaf op deze rotonde en fiets langs de gezellige dorpjes Grandchester en Trumpington voordat je terug aankomt bij de Botanische Tuin.

academic

King’s College Chapel

De indrukwekkende Engels Gothische kerk was gebouwd tussen 1446 en 1515 en is de plek waar vele geleerden zijn opgeleid. King’s College Chapel heeft ongelovelijke glas in lood ramen en één van de meest geweldige plafonds die je ooit zult zien. Ik raad het bezoeken van de King’s College Chapel zeker aan, deze adembenemende beleving zal je nog heugen.

Na deze fietstocht met de hoogtepunten van Cambridge, heb je zeker een traktatie verdient. Ga langs bij de Cambridgeshire Wine School om van goede wijn te genieten tijdens een informatieve, maar vooral ook gezellige wijnproeverij. Of ga erop uit richting het centrum van Cambridge waar je goede restaurants en pubs zult vinden tussen de colleges.

 

 

 

 

Dat is het voor vandaag, Ik hoop dat je veel plezier overhoudt aan dit artikel over Cambridge! Het is tijd om één van de meest historische belangrijke steden van het Verenigd Koninkrijk te gaan ontdekken!

 

Voel je vrij om je ervaring met ons te delen via onze email: info@bimbimbikes.com. We vinden het altijd leuk om over jullie ervaringen te horen. Vergeet ons niet te taggen op Facebook of Instagram om een fantastische fietsvoucher te kunnen winnen!

Geschreven door Sem

post social media right size

Huur een fiets in Cambridge!

Spread the love
2 1