0 0

Ontdek Brighton!

Gunstig gelegen naast zowel de zee als het platteland, is Brighton al vele jaren een favoriete locatie voor vakantiegangers. De stad ligt op slechts een uur met de trein van de luchthaven London Gatwick en is de perfecte locatie voor een stedentrip!

Het stand  en de Brighton Pier

Een van de meest voor de hand liggende dingen die we zouden willen aanbevelen, is om langs de beroemde kust te wandelen of te fietsen. Indieband The Kooks schreef zelfs een liedje over deze beroemde locatie. Daarna kun je een hapje gaan eten en genieten van de prachtige zonsondergang. In de buurt van Brighton Beach vindt je ook de beroemde Brighton Pier.

Aan het begin van de Pier vindt je allerlei kleine winkeltjes en kiosken, die van alles verkopen, van souvenirs tot eten. Verder langs de pier zijn er traditionele kermis attracties waaronder gokautomaten en air hockey. Aan het einde is er een volledige kermis, compleet met allerlei attracties. Pas op voor de meeuwen, want ze kunnen erg brutaal zijn en proberen je eten te stelen!

Brighton

De Pier in Brighton

The royal pavillion

Een van de topattracties in Brighton is het royal pavillion. Dit spectaculaire paleis aan zee, van de Prins Regent (George IV), werd door John Nash tussen 1815 en 1823 getransformeerd in een van de meest schitterende en exotische gebouwen op de Britse eilanden. Het gebouw maakt een exotische en sprookjesachtige indruk, met Arabische, Chinese, hindoeïstische en gotische invloeden.

In het Royal Pavilion vind je meubels en kunstwerken, waaronder originele stukken uitgeleend door Hare Majesteit de Koningin en een prachtige weergave van zilver verguld Regency.

De Lanes

Een bezoek aan Brighton is niet compleet zonder een bezoek aan de Lanes! Deze verzameling kleine, smalle straatjes is beroemd om hun kleine winkeltjes en smalle steegjes. De Lanes waren oorspronkelijk het centrum van het slaperige vissersdorp Brighthelmstone. Tegenwoordig vind je in deze kronkelende steegjes antiekwinkels, juweliers en designerboetieks. Je zult vaak straatmuzikanten vinden die muziek maken in de smalle straatjes, waardoor het hele gebied een leuke sfeer krijgt.

Dus of je nu winkelt of gewoon op verkenning gaat, het gebied heeft veel karakter en er zijn tal van onafhankelijke cafés om lekker wat te eten of te drinken!

Brighton

Kijk uit voor de zeemeeuwen!

 

Fietsen

Brighton en de omliggende gebieden zijn perfect om te fietsen. Omdat het gebied voornamelijk vlak is, is fietsen in Brighton gemakkelijk en plezierig. De routes aan de kust van Brighton brengen je naar de jachthaven en de prachtige klif paden van Saltdean en Peacehaven. Probeer de Coastal Cycle Route van Shoreham naar Rottingdean voor een vrij eenvoudige, vlakke fietstocht van 15 kilometer. Of kies de Seafront to the Downs Route voor een combinatie van kust en platteland.

 

Huur een fiets in Brighton!

 

Geschreven door Rosanne

Spread the love
0 0