0 0

Ontdek Bordeaux als een local!

Bordeaux, een levendige stad in het zuiden van Frankrijk, die is verkozen tot de beste keuze voor een city trip in 2017. Dit betekent dat Bordeaux verkozen werd boven Los Angeles, Seoul en Lissabon! De nieuwe snelle verbinding met Parijs zou een reden kunnen zijn. Een andere reden zou kunnen zijn is dat Bordeaux ook wel ‘De stad van de wijn’ wordt genoemd. Je kunt Bordeaux bezoeken voor de lekkerste wijnen maar ook voor een wandeling langs de rivier. Wil jij van jouw stedentrip een unieke ervaring maken? Lees hier de tips!

Ontdek de stad

De fiets is het ideale vervoersmiddel tijdens je stedentrip naar Bordeaux. Bordeaux is namelijk uitgeroepen tot 4de ‘fietsstad’ van de wereld! Dit houdt in dat je hier dus heel gemakkelijk kunt rondfietsen. Een voordeel is ook dat je je fiets mee kunt namen in de tram.

Nu dat je weet is dé stad voor je stedentrip van 2017, is het natuurlijk ook fijn om te weten welke plekken je precies moet gaan bezoeken. Vanaf Gambetta kun je een mooie route fietsen langs monumenten die op de UNESCO World Heritage lijst staan. Je kunt fietsen langs ‘Place de la Comedie’ en ‘Grand Theatre’. Dit is een fijne plek om te relaxen en te genieten van alle straatartiesten die je om je heen zal vinden. Zin om even te shoppen? Rue St Catherine is de langste straat in Europa met alleen maar winkels, restaurants, bars etc.. Je bent dus zo een paar uur verder!

Place de la Bourse

Het wordt inmiddels later en het is tijd om richting Chapeau Rouge te gaan, vervolgens volg je the Garonne tot aan de Chaban-Delmas brug. Om een magnifiek uitzicht te verkrijgen op Place de la Bourse, ga via de stenen brug naar Caihau en Place du Palais om je dag te beëindigen. Je hebt hier een mooi uitzicht, s’avond’s zie je alle lichtjes branden en dit zorgt voor een nog mooier uitzicht dan overdag.

Wijn!

Geen zorgen! Een van de belangrijkste dingen van Bordeaux zullen we zeker niet overslaan, de wijn! Onze partner Rustic Vines organiseert fiets tours door Bordeaux, waarvan een inclusief wijn en eten. Deze tour zal je meenemen door straatjes en naar restaurantjes die je anders niet zal tegen komen. Onderdeel van deze tour is natuurlijk de gehuurde fiets en wat eet en wijn proeverijen. Mocht je toch niet zo’n fan zijn van een grote tour, dan kan je ook hun normale fiets toch door Bordeaux boeken. Deze zal je alsnog naar mooie plekjes brengen onder het genot van een lichte lunch en als afsluiter een glaasje wijn.

Bordeaux

Foto van onze partner Rustic Vines

Smacht jij al naar zo’n lokale proeverij tijdens je fiets tocht? Boek er dan snel een!

Huur een fiets in Bordeaux!

Bewerkt door Anouk van Kaam

 

Spread the love
0 0