0 0

Ongerepte wildernis in Tasmanië

Ga op een extreem fietsavontuur in Tasmanie. Neem je mountainbike mee en shred de vetste off-road routes of kies voor een tourfiets en geniet van de prachtige landschappen die Tasmanie te bieden heeft. Wat je ook kiest, de prachtige omgeving in Tasmanie heeft voor ieder wat wils. Van woestijnachtig terrein in het oosten tot de bergachtige terreinen in het midden van het eiland. Het is deze verscheidenheid aan landschappen die ervoor heeft gezorgd dat we Tasmanie wel als BimBim’s Bestemmings Tip moeten noemen!

Mountainbiking

Mountainbiken in Tasmanie

Laten we beginnen met de meest extreme optie op deze lijst, namelijk de off-road tracks voor mountainbikes. Natuurlijk kun je gaan abseilen, gaan jagen of gaan wildwaterraften, waar Tasmanie bekend om staat, maar je moet de mountainbike paden echt een keer proberen. Met de diverse paden en parken is het geen verrassing dat de Mountain Bike World Series twee van hun stops organiseren in Tasmanie. Neem de downhill trail bij Launceston, deze staat bekend om zijn geweldige mountainbike faciliteiten. In Tasmanie zijn diverse trails te vinden voor mountainbikers van elke leeftijd en voor elk niveau. Enkele trails die aan te raden zijn zijn;

  1. De Blue Derby Trails. Gelegen in een oud mijnersstadje, deze trail is op dit moment een van ‘s werelds beste trails en heeft zelfs de Enduro World Series georganiseerd. Met 85 kilometer aan paden zul je je zeker niet vervelen. Verder valt het aan te raden deze trails te bezoeken van april tot juni en van september tot november. Dit omdat de paden zich dan in de beste conditie bevinden.
  2. Penguin MTB par. Dit relatief onbekende park is geheel met de hand gemaakt. Gevorderde mountainbikes kunnen zich hier uitleven op allerlei obstakels.
  3. Mt Wellington. Langs Mt Wellington loopt een 21 kilometer lang pad met absoluut betoverende uitzichten.

 

Cyclo Cross

Voor diegene die niet vies zijn van een beetje modder is er cyclo cross (CX), in Nederland noemen we dit ook wel veldrijden. . Cyclo cross word ook wel omschreven als een combinatie tussen wielrennen en mountainbiken. Hou je wel van obstakels? Dan is cyclo cross een perfecte optie voor jou! Ren de trappen op met je fiets op je schouders of fiets tegen ze op in je lichtste versnelling als je durft!

Cyclo cross is nog niet super populair in Australie, maar de sterk varierende landschappen maakt het de perfecte locatie voor deze sport. Toch word cyclo cross steeds populairder. Hou de events op Tasmanie goed in de gaten en schrijf je in voor een cyclo cross competie!

 

Huur een fiets in Tasmanie, Australie!

 

Touring

De mensen die niet zo gek zijn op het extreme, kunnen nog steeds genieten van al het mooie wat Tasmanie te bieden heeft. Freycinet National Park is echt een must see. Ook valt het beklimmen van Mount Amos  om het uitzicht over Wineglass bay te kunnen bewonderen zeer aan te raden. Voor de ervaren hikers raden we aan om 3 dagen te plannen om Freycinet Mountain te beklimmen en het park te bezoeken. Deze route heeft de perfecte combinatie van prachtige uitzichten en uitdagende paden. Neem genoeg water mee, aangezien de tussenkampen geen waterpompen hebben.

Ongerepte natuur

Een van de mooiste plekken die ik ooit heb gezien bevind zich in het noord-oosten van Tasmanie. De Bay of Fires biedt hagelwitte stranden, een felblauwe zee en indrukwekkende rode rotsen. Helaas betekend Bay of Fires niet dat het water lekker warm is, door de stroming is het water namelijk altijd ijskoud.

Vergeet niet een stop te maken in de hoofdstad van Tasmanie, Hobert. Ten eerste zijn de mensen super aardig en down-to-earth. Verder is de stad ondanks haar kleine formaat een melting pot van verschillende culturen. Er hangt ook een heel andere vibe als je de stad vergelijkt met andere Australische steden als Melbourne.

Als laatste raad ik jullie aan om even te gaan wandelen op de noordelijke stranden van Tasmanie, misschien spot je wel een pinguin tijdens de zonsondergang! Na een kleine omwandeling kun je de bergen op midden Tasmanie bewandelen, met daarbij spectaculaire uitzichten! Voor de echte avonturiers onder ons kun je Cradle Mountain tot naar de top beklimmen voor een prachtig uitzicht over het meer. Families en de minder avontuurlijke mensen kunnen genieten van een wandeling om het kratermeer.

 

 

Ik hoop dat dit artikel je de inspiratie heeft gegeven om een fietstocht of ander avontuur naar Tasmanie te boeken. Vergeet niet dat je links moet rijden!

 

Huur een fiets in Tasmanie, Australie!

 

Geschreven door Danny, vertaald door Rosanne

Spread the love
0 0