0 0

Nieuwe locatie, Taiwan!

Huur een fiets in Taiwan!

Het thema van deze week is ”nieuwe locaties”!! Dit artikel focust zich op Taiwan, de stad die nooit slaapt. Het toerisme is één van de belangrijkste industrieën en medewerker aan de economie van Taiwan. Taiwan is een erg grote stad met veel moderne gebouwen. Maar, het is ook een groen eiland met avontuurlijke landschappen. Ook verwacht je het misschien niet, er zijn ook geweldige fietspaden en tours in Taiwan!

Als je in Taiwan bent, mag je de volgende attracties niet missen!

 

Taiwan

National Palace Museum

National Palace museum

Het national palace museum ligt in Taipei en Taiboa. Het heeft een enorme permanente collectie van ongeveer 700.000 stukken van prachtige oude Chinese keizerlijke kunst. Naast het bekijken van deze geweldige kunst, kan je ook genieten van de Zhishan tuin in de typische Song en Ming stijl. Je vindt hier vele waterwerken en de klassieke Chinese paviljoens die je misschien al eerder gezien hebt in films of op tv. Ze bestaan niet alleen in Taiwan, ze zijn best populair in heel Azië. Verder omvat het National Palace Museum ook de residentie van de beroemde Chinese schilder Chang-Dai-Chien. Deze Chinese schilder was één van de bekendste Chinese Kunstenaars van de 20e eeuw. Zijn kunststijlen varieerden tussen modern impressionisme en expressionisme.

 

 

 

Chiang Kai-Shek Memorial Hall, Taipei 101 and the Shilin night market!

Laten we nu drie plaatsen gaan bekijken die worden beschouwd als monumenten van Taiwan, deze plekken zijn bekend bij de lokale bevolking en toeristen. Laten we eerst beginnen met de Memorial Hall, Chiang Kai-shek. Geniet van de schoonheid van de tuinen en de architectuur van de Chiang Kai-shek Memorial Hall. Het is een prachtig wit gebouw met kleurrijke tuinen, die zijn versierd met veel bloemen. Als meest prominente historische mijlpaal van Taiwan, is het een zeer beroemde toeristische attractie.

In de tweede plaats is de Taipei 101 een wolkenkrabber in het district Xinyi. Het werd gebouwd in 2004 met een hoogte van 508 meter. Tot 2007 was het het grootste gebouw ter wereld.

Ten slotte is de Shilin Night Market een van de meest populaire nachtmarkten in Taiwan. Ze staan bekend om hun uitgebreide voedselspecialiteiten. Bovendien is de markt gecentreerd tussen het Yangming theater en de Cicheng tempel. Deze plaats is vaak een deel van verschillende tours die door Taiwan gaan.

 

Taroko National Park

Dit park, is één van de negen parken die ze hebben in Taiwan. Er zijn heel veel dingen te doen en te zien in dit nationale park. Bijvoorbeeld, je kan in het Wenshan Hot spring zwemmen, deze ligt onder de vallei. Hoe dan ook, je moet je ervan bewust zijn, dat alleen mensen die fit zijn deze trail moeten doen, want het is zwaar. Vanwege enkelen typhoons van de voorgaande jaren, is de trail niet altijd in goede conditie. Hoe dan ook, als je eenmaal daar bent, dan is het het zeker waard! Je kan het ook gebruiken als sauna zoals de lokalen mensen het doen. Ze gaan eerst een paar minuten in de koude rivier liggen en gaan dan terug naar de hot spring.

Taiwan

Taroko National Park

Verder, zijn er geweldige trails, grotten, dorpjes en bruggen die je kan bezoeken. Bijvoorbeeld de Zhuilu oude trail. Dit is een klif pad op een hoogte van 500 meter, met een erg mooie trail en een interessante historische achtergrond die erbij hoort. De afgedankte Aboriginal nederzetting vertelt je hoe het leven was in de vroegere dagen. Je kan ook de dorpjes Datong en Dali bezoeken. Dit zijn kleine dorpjes die nog steeds in de oorspronkelijke staat zijn. Er zijn slechts 12 huishoudens over in deze dorpjes, ze maken geen gebruik van moderne technologieën. Dus, wanneer je daar bent zullen de bewoners hun zuiverste emotie aan je tonen door het delen van hun prachtige verhalen. Daarnaast kan je er ook overnachten bij het kampvuur en slapen in de vredige bergen.

 

Taiwan

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake

Tenslotte, is daar nog Sun Moon Lake, dit is in één woord gewoon WOW! het ligt tussen de bergen van Nantou. Het omliggende gebied is speciaal gemaakt om te fietsen. Daar fietsen is een geweldige, schilderachtige ervaring! Het is een pad voor ervaren en onervaren fietsers. Je kan hier genieten van het prachtige meer en de indrukwekkende infrastructuur.

 

 

 

 

 

Houd je van fietsen en wil je graag één van de mooiste delen van de wereld zien? Aarzel dan niet om een ticket naar Taiwan te boeken! Begin met het ontdekken van de mooie plekken op de fiets en geniet van de prachtige omgeving. 

 

 

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

Yola

‘Droomt ervan om Taiwan in de toekomst te bezoeken’

Sherlock Holmes

Huur een fiets in Taiwan!

Spread the love
0 0