1 2

Nieuwe locatie in Hongarije: Balatonmeer

Huur een fiets in Balatonmeer!

Vaak wordt het ook wel de “Hongaarse zee” genoemd, Balaton is een populaire vakantiebestemming, het wordt niet alleen bezocht door Hongaren, maar ook door toeristen uit de buurlanden. Het is slechts een paar uur met de trein van Boedapest verwijderd, kan dit jouw ideale locatie zijn om te ontsnappen aan het drukke leven in de stad. Dit artikel bevat enkele fragmenten over wat te doen in de omgeving van het Balatonmeer.

Laten we beginnen met enkele leuke feiten over het meer. Met een lengte van 77 km en het breedste punt van 12 km tussen Balatonvilágos en Balatonfűzfő is het het grootste meer in Midden-Europa. Het is niet voor niets zo geliefd bij zoveel mensen. De regio heeft een gunstig klimaat van 2000 zonnige uren per jaar, vergelijkbaar met het aantal zonuren in de Franse Rivièra. Bovendien kunnen de watertemperaturen vanwege de ondiepte snel 20 tot 25 graden bereiken zodra de zon naar buiten komt.
Interessant feit: medicinaal toerisme is hier behoorlijk populair. De nabijheid van de Alpen en de omringende geneeskrachtige bronnen maken de lucht van dit gebied een van de schoonste van het land. Het grootste deel van de watertoevoer wordt verzorgd door de rivier Zala en de uitstroom naar de rivier de Donau gebeurt via een kanaal genaamd Sió.

Balaton

Tihany Abbey

Tihany

Tihany moet de eerste plaats zijn die ik noem, want het onderscheidt zich absoluut van alle bezienswaardigheden die het bezoeken aan het Balatonmeer waard zijn. Gelegen op het schiereiland aan de noordkant van het meer, is dit dorp waarschijnlijk de meest bekende en toeristische plaats in de regio.

De geschiedenis gaat terug tot de 11e eeuw. De Tihany-abdij werd bijvoorbeeld gebouwd door het initiatief van Andrew I, de koning van Hongarije tussen 1046 en 1060. Het is een benedictijnenklooster en het functioneert nog steeds en huisvest tien monniken. Daarnaast is het dorp ook beroemd om zijn echo. Geluiden op de ‘Echo Hill’ reizen 300 meter voordat ze worden gereflecteerd vanaf de noordkant van de abdij. Dus als je geïnteresseerd bent in hoe de historische Hongaarse dorpjes eruit zien, moet je Tihany zeker bezoeken.

                                                                                                                                                

… en de rest

Aangezien het gebied van Balaton erg veel bezienswaardigheden heeft, zou het vrij onmogelijk zijn ze allemaal op te sommen. Daarom, introduceer ik je enkele hoogtepunten rond het meer.

Eerste stop, Festetics Palace. Gevestigd in Keszthely, dit is het derde grootste paleis van het land. Het werd gebouwd in barokstijl en heeft zes tentoonstellingen in vijf gebouwen. Hoewel het misschien niet de eerste plaats is waar je aan denkt wanneer je nadenkt over wat je in de buurt van het Balatonmeer kunt bezoeken, is het misschien interessant om te zien hoe een hertogelijke familie leefde.

Ten tweede zou ik aanraden om ook naar Badacsony te gaan. Gevormd door vulkanische activiteit in het verleden, is dit een regio bedekt met basaltbergen. Bovendien is het ook beroemd om zijn wijngaard. Daarom, als je geïnteresseerd bent in het proeven van Hongaarse wijn, is dit de plek om naartoe te gaan.

Last but not least, laten we naar Héviz gaan. Het thermale meer, gelegen in een kuuroord, is niet alleen de belangrijkste speler van de geneeskrachtige toeristenindustrie van het Balatonmeer, maar ook het grootste actieve thermale meer ter wereld. De bron van het water is een grot en de temperatuur blijft zelfs in de winter ongeveer 25 graden Celsius.

Balaton

Festival


Voor de festival liefhebbers

Fans van elektronische muziek verenigen zich! Het festival genaamd Balaton Sound vindt elk jaar in juli plaats in Zamárdi. Met zijn beroemde artiesten van over de hele wereld en betaalbare prijzen, werd dit evenement al snel populair over het hele continent. Als je ervoor kiest om het bij te wonen, kun je genieten van vier dagen vol dans, strandtijd en het ontdekken van verborgen pareltjes van het land. Waar wacht je op?

 

 

 

 

Hoewel ik eeuwig door kan gaan met wat het bekijken waard is op het Balatonmeer, heb ik hier voorlopig nog tijd voor. Welke bestemming (en) je ook kiest om te bezoeken, je kan gegarandeerd heel interessante dingen zien en ervaren. Terwijl de meeste mensen die in het land aankomen alleen Boedapest zien, kun je nu met trots zeggen dat je meer van het ‘echte Hongarije’ hebt gezien.

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

James Bond

Betti

‘Herleefd herinneringen van vakanties in Balatonmeer’ 

Sherlock Holmes

Huur een fiets in Balatonmeer!

Spread the love
1 2