0 0

700 kilometer onverhard MTB’en tegen Duchenne

Sponsor John, Steun de strijd tegen Duchenne
john-mooiman-mtb

Met de MTB fietsen voor onderzoeksgelden

John Mooiman houdt van mountainbiken. Niet alleen doet hij zelf graag zijn tochten, in zijn vrije tijd geeft hij kinderen MTB les.Maar nu gaat hij wel erg ver en hard trappen. Hij doet mee aan Duchenne Heroes. Een event waarbij hij 7 dagen lang door 4 landen wel 700 kilometer over onverharde wegen gaat rijden. Allemaal op de MTB.
En dat allemaal om geld op te halen voor onderzoek naar medicijnen voor Duchenne Spierdystrofie.

John start met de andere Duchenne Heroes in Duitsland. Hij crosst daar door het bergachtig Saarland en de Vulkaaneifel. Dan koerst hij via het Mühlertal in Luxemburg naar België. Op flinke hoogte in de Belgische Oostkantons rijdt hij van Malmedy naar Spa naar Luik. Uiteindelijk eindigt hij in Eindhoven, in ons eigen Noord-Brabant.

Over Duchenne Heroes

Het is niet de eerste keer dat Duchenne Heroes wordt georganiseerd. Sinds 2006 is er al zo’n 10,8 miljoen euro sponsorgeld bij elkaar gefietst. Het sponsorgeld gaat naar Stichting Duchenne Parent Project. De doelstelling? Een medicijn of behandelingen waarmee kinderen met Duchenne een langer, of in ieder geval prettiger leven kunnen hebben.

Huur een MTB in Spa

Spread the love
0 0