2 2

Mountainbiken in de Dolomieten

mountainbiken dolomieten

foto: peter (creative commons)

We vragen ons af of er mooiere plekken bestaan om te mountainbiken. Als het al zo is, dan kan het niet véél mooier zijn dan die scherpe bergen in Noord-Italië. Hieronder vindt je een aantal topplekken waar je als MTB’er helemaal uit je dak kunt gaan!

 Val di Sole

Wil je net als de kampioenen helemaal los? In deze zonnige vallei, de naam zegt het al, rij je in de sporen van de wereldtop! Kijk even naar dit opvallende UCI World Cup lijstje

  • 2008: Mountain Bike & Trials World Championships
  • 2011: World Cup Finals & 4X Pro Tour
  • 2010 – 2012 – 2013 : World Cup & 4X Pro Tour
  • 2015 – 2016 – 2017: UCI World Cup & World Championships

Onze gespecialiseerde Mountainbike verhuur partner Centro Bike is gevestigd in Commezzadura, daar waar al die events worden georganiseerd.

Je kunt merken dat Val di Sole zich volledig op de Mountainbikers heeft gericht. Prachtige uitgestippelde tracks, uitstekende kaarten, gratis GPS routes downloaden, gondels waar je MTB in past én op MTB gericht vervoer naar andere plekken in de vallei.

Huur MTB in Vale di Sole

Cortina d’Ampezzo

Cortina d’Ampezzo ligt niet alleen tussen een paar geweldig indrukwekkende bergruggen waar het écht super mountainbiken is, het is ook de parel van de Dolomieten. Rijke Italianen hebben er een huis, je vindt er de mooiste kledingzaken van de duurste merken, kunsthandels en er komt ook nog wel eens een Ferrari langs rijden. Er is altijd wat te doen én het is er echt beeldschoon.

Voor het Mountainbiken in de Dolomieten is het misschien ook wel een van de beste plekken. De naam Cortina Super Panorama Freeride zegt al genoeg over een van de mooiste mountainbike tochten. Je gaat met de Faloria gondel omhoog, daalt af, neemt een stoeltjes lift, daalt weer af én steeds met dat geweldige uitzicht.

Huur MTB in Cortina

San Cassiano – Alta Badia

Vanuit het mooie San Cassiano in de Alta Badia kun je ook écht geweldig mountainbiken. Wat dacht je van een rondje Sella Ronda? Dat is een super mooi bergmassief met geweldig mooie stijle wanden. In de Alta Badia zijn er verder veel downhill tracks voor als je nóg meer adrealine door je lichaam wilt laten stromen!

Huur MTB in Alta Badia

Pieve di Cadore

Vanuit Pieve di Cadore, een prachtig rustig plaatsje waar onder andere de kunstenaar Titian helemaal gek van was, kun je de beroemde ‘Lunga Via delle Dolomiti’ op. Een enorm mooi lang fietspad dat helemaal doorloopt naar Dobbiaco (Toblach). Vroeger reed er een treintje, maar die is inmiddels net als de rails verdwenen. Dit uitzicht is echt fenomenaal en het is relatief makkelijk fietsen.

Liever toch iets heftigers? Dat kan! Vanuit Pieve di Cadore heb je geweldig ruige MTB tracks!

Huur MTB in Pieve di Cadore

Sesten/Sexto

Dit tweetalige plaatsje ligt aan de beroemde Stoneman route. Een tocht van 110 kilometer en 4000 hoogtemeters. Voor échte bikkels die een mooie stenen trofee mee naar huis willen slepen!

 

Spread the love
2 2