1 0

Monique’s fietstips in Athene

Monique

Monique op één van haar hippe Cortina fietsen

Vandaag nemen we je mee naar Athene, waar Monique van Hulst dagelijks fietstours organiseert. Ze woont sinds ongeveer 8 jaar in Athene, samen met haar Griekse man en dochtertje van 1,5 jaar. Ze vindt het heerlijk om steeds weer nieuwe plekken te ontdekken en deelt deze plekken graag met haar klanten. Ook kookt ze graag en doet ze aan spinning (alsof ze nog niet genoeg fietst over dag… haha!)

Stel dat er iemand op bezoek komt die nog nooit in Athene is geweest. Waar moet hij / zij dan zeker heen fietsen?

Ik vind de wijk Psiri ontzettend leuk, maar ook de Varvakeio markt met de bijbehorende kruiden en delicatessenwinkeltjes op de Evripidou straat. Voor koffie ga ik graag naar Plateia Eirinis waar ze de beste koffie van Athene verkopen, hier vind je heel gezellige terrasjes. 

Als ik in de mood ben voor een gezonde lunch ga ik graag naar Avocado, het beste vegetarische restaurant van Athene. Voor mezedes vind ik Kafenion in de gezellige wijk Plaka geweldig.

Wil je iets anders zien buiten het toeristische centrum van de stad, ga dan eens naar de wijk Exarcheia vlakbij het Nationaal Archeologisch museum. Studentencafe’s en echt lokale restaurantjes vind je hier. In de zomer neem je de bus richting de kust of de boot vanaf Piraeus naar een van de eilanden vlak voor de kust. Mijn persoonlijke favoriet is Agkistri.

Wat is jouw tip om nieuwe plekken te ontdekken?

Praat met de lokale bewoners! Zij vinden het leuk om hun verhaal te vertellen en het is een verreiking voor je Athene avontuur. Op deze manier ontdek je vaak de meest bijzondere plekken.

athena

Wat wordt er in jouw stad vaak vergeten?

  • Ga eens eten bij Yiantes in Exarcheia
  • Bezoek het meer van Vouliagmeni (een natuurlijke spa) net buiten Athene
  • Neem de boot naar Agkistri om daar een prachtige fietstour te maken
  • Ga vis eten in het jachthaventje van Piraeus, Mikrolimano
  • Geniet van het uitzicht vanaf de Lykavittosheuvel (wist je dat je hier ook kunt dineren of in de zomer een concert kunt bijwonen?)
  • Dwaal door de smalle steegjes van het mooie Anafiotika, een dorpje zoals op de eilanden, net onder de Akropolis

Liever een tour met iemand die je alles over de omgeving vertelt?

Monique organiseert Nederlandstalige tours in en rond Athene. Klik op de oranje button voor het complete aanbod van aangesloten partners in Athene.  Je vindt hier ook de tours van Monique. Enjoy the ride and… Let’s meet in Athens!

Boek je fiets of tour direct online!

Spread the love
1 0