0 1

Melbourne is een stad waar je geweest moet zijn

Top 10 meest leefbare stad, Grand Slam organisator, Formule 1 Grand Prix host en in 2017 de meest veiligste stad in de wereld. We hebben het hier over een stad aan de andere kant van de wereld, Melbourne. De stad waar vroeger mensen naar goud zochten. Zijn rijke geschiedenis is terug te zien in de architectuur van de stad. In dit artikel gaat BimBimBikes naar de andere kant van de wereld om de beste kenmerken van Melbourne te laten zien.

Dingen om te doen

Prachtige historische gebouwen in prima conditie houden de stad bijeen. De “Flinders Street Station” in het centrum is een bezienswaardigheid dat je gezien moet hebben. Maar dat is nog alles wat Melbourne te bieden heeft. Wolkenkrabbers, moderne architectuur & winkelcentrums, Chinatown, prachtige pleinen en een historische bibliotheek zijn allemaal bezienswaardigheden in Melbourne. Als je de stad van boven wilt zien, raad ik je aan om de “Eureka Skydeck 88” te bezoeken. Je kan er prachtige panoramische foto’s maken van de stad en er is een heuse attractie aanwezig. Eureka Skydeck 88 heeft een ware glazen kubus die als het ware uit het gebouw geduwd wordt op 300 m hoogte.

Ik raad je ook aan om de verschillende straten te verkennen. Zoek naar de beroemde en verschillende straattekeningen of de winkels die de stad te bieden heeft. Het geeft de straten zijn eigen sfeer. Als je wat meer luxe gewend bent, kan je altijd naar de Southbank in Melbourne gaan. Het bevindt zich aan de zuidkant van de rivier en is de plek om naartoe te gaan als je van museums of straatartiesten houdt. Verder vind je er verschillende top restaurants van chefs vanuit de hele wereld, maar je kan ook lekker genieten van een biertje aan het water.

Melbourne

Fietsen en Relaxen in Melbourne

Wees niet bang als je wilt gaan fietsen in Melbourne. Er zijn genoeg fietsen in de stad om je op je gemak te laten voelen. Verder zijn er stoplichten speciaal voor fietsers en ook speciaal aangelegde fietspaden. Verder zijn er verschillende groepen die het gebruik van fietsen promoten. Het zal niet lang meer duren voordat fietsen de primaire transportmiddel zal zijn om je te verplaatsen binnen Melbourne.

Ik raad je aan om niet voor elke lekkere restaurant te stoppen in Melbourne, want het zijn er duizenden. Het varieert van perfecte voorbereide sushi tot vers afgebakken broodjes. Melbourne biedt je een groot aanbod qua eten en je kan er verschillende keukens vinden, dus voor ieder is er wel wat. Als je liever geen restaurants wilt bezoeken, dan is Queen Victoria Market wel iets voor jou. Ongeveer 10 minuten met de fiets en je komt een groot aanbod van groente en fruit tegen.

Melbourne is niet voor niks een van de meest leefbare steden van de wereld. Met de verschillende parken in en rondom de stad is het de perfecte mix van stad en land. Het mooiste park is de “Royal Botanical Garden” naast de “Southbank”, waar je duizenden diersoorten en planten kunt vinden. Het is perfect als je even de hectiek van de stad wilt ontvluchten.

Als je nog niet relaxed genoeg bent, kan je altijd nog naar St Kilda Beach gaan of de andere omliggende stranden. Het zijn zeker niet de mooiste stranden van de wereld, maar het is wel perfect als je even wilt genieten van de zon of als het super heet is. Verder kan je ook nog naar Luna Park gaan met je hele familie. Luna Park is een oude historische amusementen park.

Melbourne

St. Kilda

De Great Ocean Road

Natuurlijk hebben we ook nog een stukje voor de echte avonturier. Als je van een uitdaging houdt dan kan je nog altijd de Great Ocean Road fietsen. Het is 250 km lang, met geweldige panoramische uitzichten, spectaculaire eroderende rotsformaties, prachtig blauwe wateren en witte stranden. The Great Ocean Road is een van de wonderen dat moeder natuur ons te bieden heeft. De 12 Apostles is de topattractie met 8 rotsformaties op relatief dichte afstand. Helaas moet je wel snel zijn als je ze wilt zien. Door erosie zijn er maar 8 formaties over. Huur dus snel je fiets bij BimBimBikes en zorg ervoor dat je een van deze wonderen bewonder voordat ze verdwijnen.

Blijf op de hoogte voor mijn artikelen want voor de volgende keer gaan we naar Tasmanië.

 

Huur een fiets in Melbourne!

Geschreven door Danny Bui Duc

 

Spread the love
0 1