0 0

Gondels? Ga toch fietsen! – Marco’s tips over Venetië

Boek je fiets online!

Venetië: de toeristische trekpleister van gondels, smalle kanalen, scheve huizen en een romantische sfeer. Met miljoenen toeristen per jaar behoort de stad tot ‘s werelds meestbezochte plekken, en dat is niet voor niets. Geïnteresseerd in meer dan alleen de standaard dingen? Ga met de fiets! Tussen alle toeristische trekpleisters zijn op deze manier de nog minder bekende parels te vinden, maar welke zijn de meeste moeite waard? Marco geeft je tips over Venetië!
Venice Local tips by Marco

Hi Marco! Vertel eens iets over jezelf.

Het grootste deel van mijn tijd gaat naar studeren, sporten, en afspreken met vrienden. Ik hou van voetbal en skiën. Daarnaast hou ik er ook van om nieuwe plekken te ontdekken tijdens trips en reizen met vrienden!

Stel dat een vriend(in) Venetië komt bezoeken. Waar moet hij of zij echt naartoe fietsen?

Het San Marco plein: Maar drink hier niks, want het is erg duur!
De toren op het San Marco plein: Dit heeft een lage toegangsprijs en een geweldig uitzicht.
Dogepaleis: Erg interessant.
Guggenheim: De place to be voor kunstliefhebbers.
De Rialtobrug: Een van meest bijzondere bruggen ter wereld, echt een bezoekje waard dus.
Fondamenta Nove: Iets commerciëler, met veel restaurantjes/bars/winkeltjes. Wel leuk om even doorheen te lopen.
De Burano en Murano eilanden
Napoleontische Tuin: Na een fietstocht kun je wel wat rust gebruiken. Dit is de ideale plek daarvoor!

Venetie

Waar in Venetië kunnen we jou vaak vinden? En waarom?

Ik zou zeggen…. Een traditionele Italiaanse “locanda” genaamd  alRemer; hier vind je lekker eten en goede wijn. Van 5 tot 8 is er happy hour en de daarmee gepaarde gezellige drukte.

Op woensdag gaan de studenten vaak naar Campo Santa Margherita om een “Spritz” te nemen, een typisch Venetiaans aperitiefje.

Ponte di Rialto Venetïe

De Ponte di Rialto

Welke plek in Venetië wordt vaak vergeten door toeristen? En waarom is dat zonde?

Veel toeristen gaan vaak naar de grote toeristische trekpleisters zoals het San Marcoplein, de Rialtobrug, etc. Maar weinig toeristen gaan naar de Napoleontische tuinen waar “Biennale” plaatsvindt. Voor de ingang is een plek waar ze heerlijk ijs verkopen, genaamd “Pinguini”. Daarnaast is het ten zeerste aan te raden om een bootje te huren en langs de kleine eilandjes rondom Venetie te gaan, zoals Burano en Murano.

Is er nog iets anders wat je kwijt wil aan onze lezers?

Als je een romantisch moment wil beleven, dan moet je ‘s avonds naar de Rialtobrug gaan. Daar zijn veel restaurantjes die typisch Italiaans eten serveren (ik zou altijd vis aanraden) en heerlijke Italiaanse wijn.

 

Geïnteresseerd geraakt in Venetië ontdekken met de fiets? Check onze site voor de mogelijke opties, en onthoud Marco’s tips over Venetië om je reis onvergetelijk te maken!

Huur direct je fiets!

Spread the love
0 0