0 0

Maak je klaar voor een actieve vakantie in het groene Slovenië

Huur een fiets in Slovenië!

Bij BimbimBikes zijn we op een missie om je de minder bekende vakantiebestemmingen te laten ontdekken, die toch erg veel te bieden hebben. Het kleine Slovenië is een van deze bestemmingen. De groene bossen, hoge bergen en prachtige kustlijnen.

 

Ontdek het elegante en groene Ljubljana

We beginnen waar de meeste reizen beginnen. De hoofdstad Ljublana. De stad ligt in het midden van het land en wordt gezien als een van de meest groene en best te bewonen steden van Europa. Ljubljana is in 2016 zelfs uitgeroepen tot Groene hoofdstad van Europa. Door de stad lopen is uiterst prettig. Dit komt doordat auto’s erg worden beperkt in de stad. Hierdoor is de stad perfect om in rond te struinen of om in rond te fietsen. Het is vooral heerlijk om langs de rivier, de Ljubljanica, te lopen. De rivier stroomt dwars door de stad. In de zomer zetten veel cafes en restaurantjes hun terras op langs deze rivier. Er hangt dan een vrolijke en relaxte sfeer.

Struin door het kasteel van Ljubljana

Begin je stadstour in het hart van het oude deel van Ljubljana bij het Stari Trg plein. Een schattig pleintje waar de oude, van hout gemaakte etalages aan grenzen, vredige binnenplaatsen en geplaveide passages. Vanaf daar is er een pad dat je de 375 meter hoge heuvel opleidt naar het kasteel van Ljubljana. Dit kasteel bestaat uit allerlei verschillende bouwstijlen, waarvan de meeste uit de 16e eeuw stammen. In die tijd is het kasteel herbouwt door een verwoesting van een flinke aardbeving. Klim de wachttoren op en je hebt een prachtig uitzicht over de oude stad en het centrum. Voor de kunst liefhebbers is er de Kapel van St.George. De kapel is gedecoreerd met wapenschilden en fresco’s uit 1489. Wil je meer van de geschiedenis van Slovenie weten? Bezoek dan de interactieve geschiedenistentoonstelling van het land. Dit loopt van de Romeinse tijd tot de Socialistische Joegoslavische periode tot onafhankelijkheid.

lubiana

 

Bezoek het bruisende Ljubljana: De Centrale Markt

Om de stad én haar delicateses echt te ervaren, moet je de centrale markt bezoeken. De markt staat aan de overkant van de Drievoudigebrug op Vodnikov Trg. Je vind hier een markt in de buitenlucht waar lokale boeren hun paddestoelen, bessen, honing, kaas en nog veel meer verkopen. Op het Pogačarjev Trg plein vind je een biologische markt en van maart tot oktober is er een markt waar je lekker kunt eten. Tijdens deze markt worden er lokale en internationalen specialiteiten gekookt door verschillende restaurants.

Ervaar het lokale alternatieve nachtleven

Ljubljana is een jonge studentenstad. Dit is te merken in het nachtleven. Wil je uitgaan in een wat alternatievere plaats? Metelkova Mesto is dan the place to be. Dit is een voormalige legerbasis die in ded jaren 90 is omgetoverd tot een cultuur centrum. Er zitten hier veel verschillende clubs, barretjes en concert zaaltjes. Er zijn veel verschillende opties dus er is keus genoeg voor iedereen.

Huur een fiets in Ljubljana!

Haal het meeste uit de Sloveense natuur: De Julian Alpen en Triglav National Park

Dit deel van het Slovenie ziet er uit zo als je het op posters zou tegenkomen: prachtige bergen, fotogenieke meren en smarad groene rivieren. In deze regie is genoeg te beleven, daarom trekt het ook zo veel reizigers uit drukkere steden in de buurt.

Meer van Bled perfect voor een anzichtkaart

Het meer van Bled is een van de populairste toeristenatrakties in Slovenie. Hierdoor wordt het wel heel duur en druk in de zomer. Toch is deze plek zo adembenemend, dat je het niet mag overslaan. Loop langs de stranden en laat je betovere door het uitzicht. Je kunt ook een ‘pletna’ (gondel) huren. je wordt dan naar een klein eilandje op het midden van het meer gebracht waar je een kerkje en museum kunt bezoeken.

Huur een fiets in Bled!

Berg Triglav en de Soča Vallei

De berg Triglav (de drie hoofden) is 2864 meter hoog en symbool van het land. Hij komt zelfs voor in de vlag van het land. De berg is dusdanig belangrijk voor het land dat elke Sloveen eigenlijk verplicht is de berg minstens één keer in zijn leven te beklimmen. Er zijn verschillende routes die je van de top van de berg naar een van de valleien er naast gelegen brengt. Ga goed voorbereid op weg en laat je hoogtevrees thuis!

De Soča vallei reikt van Triglav Nationaal park tot de stad Nova Gorcia. De blauw-groene Soča rivier stroomt er dwars doorheen. Het trekt veel toeristen die willen raften, skiën of wandelen. Geschiedenisliefhebbers zullen dit ook een interessant gebied vinden. Er zijn hier veel diverse historische bezienswaardigheden en sporen van de Eerste wereld oorlog. Als je van lekker eten houdt moet je hier ook zijn. In het centrum van Kobarid vind je het culinaire centrum van de regio.

Huur een fiets in Triglav Nationaal Park!

Relax aan de korte kustlijn van Slovenië

Slovenië heeft een korte kustlijn van 47km lang aan de Adriatische zee. Ondanks de relatief korte kost, wordt hier alles uitgehaald. De kust is op sommige plaatsen wat overbebouwd, en in sommige periodes erg druk. De steden Koper, Izola en Piran hebben leuke barren en zijn gebouwd in een Venetiaanse gotische stijl. De stranden bij deze steden zijn ontzetten schoon. Als je een rustige strandvakantie wilt, is Portorož de juiste plaats om te bezoeken. De stad heeft verschillende wellnes centera waar je jezelf met een geneeskrachtige modder kunt bedekken.

Huur een fiets in Portorož!

 

Slovenië is de ideale plek om te ontsnappen aan drukte en hoge prijzen van de meeste Europese landen. Met meer dan de helft van het land bedekt met bos, is het de perfecte buitenbestemming. Wanneer je klaar bent met klimmen, raften en fietsen, kun je bijkomen in Ljubljana of zonnen bij de Adriatische zee.

 

Benedetta

‘Don’t lose the cool if you lose the groove’

 

Voel je vrij om je ervaring met ons te delen. Stuur ons een email naar innfo@bimbimbikes.com. We horen graag van je!

 Vergeet ons niet te taggen op Facebook of Instagram en maak kans op een fantastische voucher!

Sherlock Holmes

 

Huur een fiets in Slovenië!

Spread the love
0 0