1 1

Laat ons je vertellen over Lyon!

Vandaag, gaat een van onze nieuwe stagiaires, Celia, je meenemen naar haar stad, Lyon. We hebben haar gevraagd naar haar studentenleven thuis, evenals haar ervaring met werken bij BimBimBikes en wonen in Nederland.

Introduceer jezelf!

Ik ben Celia, een 19-jarig Frans meisje uit een klein stadje genaamd Jassans. Het is ongeveer 30 minuten rijden met de auto van Lyon en ongeveer 1,5 uur met de fiets. Ik studeer International Business op mijn universiteit, dit is mijn eerste jaar. Ik ben dol op het leren van de verschillende onderwerpen in het bedrijfsleven: management, marketing, communicatie, rechten en natuurlijk vreemde talen zoals Engels, Spaans en Duits. Als ik niet op school ben, breng ik mijn vrije tijd door met mijn vrienden in Lyon: we gaan samen naar het stadscentrum, zitten langs de rivier, we gaan uit, gaan winkelen of rennen in een park. Daarnaast ben ik ook 16 jaar lang balletdanseres geweest bij een vereniging in Lyon.

Beschrijf jouw stad in vijf woorden :

Charmant, feestelijk, jeugdig, lichtgevend, historisch.

Wat betekent deze stad voor je?

Ik woon nu een jaar in deze stad, maar ik ging bijna elk weekend van mijn leven naar Lyon. Dus voor mij betekent deze stad herinneringen en goede momenten: lange wandelingen, musea bezoeken en het Aquarium, mijn eerste dagen winkelen met mijn moeder en zussen in La Part Dieu en de eerste keer dat ik uitging met mijn vrienden. De stad is echter ook rijk aan geschiedenis, het staat vol met oude prachtige gebouwen en verbazingwekkende architectuur. Dus als ik aan Lyon denk, denk ik ook aan de verbazingwekkende mix van oude en moderne monumenten.

Wat vind je het leukste aan fietsen?

Wat ik het leukst vind aan fietsen, is dat je in de buitenlucht kunt rondreizen. Ik ben liever in de buitenlucht dan dat ik opgesloten zit in het openbaar vervoer vol met mensen. Om nog maar te zwijgen over de kosten, het is veel duurder dan het gebruik van een fiets. Bovendien is het leuker om met een groep vrienden of met je familie te fietsen in plaats van de auto te nemen en vast te zitten in een file bijvoorbeeld. En natuurlijk is fietsen een sport! Daarom is het goed voor onze gezondheid en tegelijkertijd kunnen we aangename herinneringen creëren.

Wat zijn de beste fietsroutes in jouw stad?

Er zijn veel leuke plaatsen om naartoe te fietsen in mijn stad. Een van de beste plekken is het grootste park in Lyon met 117 hectare, het Parc de la tête d’Or. Er is een dierentuin, twee meren, prachtige bomen, veel verschillende tuinen en meerdere routes die je kunt volgen als je wilt gaan hardlopen of wilt fietsen. Het is een prachtige plek om te fietsen in elk seizoen. In het vijfde district vind je Fourvière, de hoogste berg van Lyon. Als je hier op de fiets komt moet je fit zijn. Het is een moeilijke piste om te rijden, maar als je eenmaal bovenaan bent, zul je niet teleurgesteld zijn. Je kan een bezoek brengen aan de prachtige kathedraal Notre Dame of gewoon genieten van het prachtige uitzicht op Lyon.

Een andere geweldige plek om doorheen te rijden is het oude gedeelte van Lyon: Vieux Lyon. Hoewel de straten geplaveid zijn, is het nog steeds een zeer traditioneel uitziend deel van de stad. Er zijn kleurrijke huizen, het restaurant “bouchons”, bakkerijen met alle specialiteiten van Lyon en oude theaters. Het is echt een aangename omgeving.

Lyon is verdeeld in 9 districten. Twee rivieren snijden de stad in verschillende delen die op een gegeven moment samenkomen. Het is echt gaaf om de kades van de rivieren op de fiets te volgen. Absoluut een hotspot voor het studentenleven, waar mensen samenkomen om te drinken, te eten en gewoon tijd met elkaar door te brengen. Het middelste deel van Lyon tussen de twee rivieren wordt het Presqu’île genoemd. Het ontdekken van dit deel van de stad op de fiets is een heel goed idee. Begin bij Terreaux: een tuin vol met bars en levendige restaurants.

Daarna kan je naar Bellecour gaan, een knooppunt van vele winkelstraten in het centrum van de stad. Aan het einde van deze fietstocht eindig je in Confluence, de laatste stop is in Presqu’île. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit de plek waar de twee rivieren samenkomen. Als het modernste district van Lyon, werd elk museum, winkelcentrum en appartement minder dan 10 jaar geleden gebouwd.

Als je honger krijgt van het fietsen, waar kan je dan gaan eten?

Zonder enige aarzeling kan je wat fastfood of ijsjes krijgen. Het is de perfecte keuze, omdat je op bijna elke hoek een fastfoodrestaurant of een bakkerij kunt vinden. Het is goedkoop en een vullende maaltijd na een lange fietstocht. Na inspanning komt comfort!

Hoe kwam je bij BimBimBikes?

In het eerste jaar van mijn studie International Business, staat mijn school ons toe om twee maanden stage te lopen in het buitenland. Ik zocht naar een start-up die me het meest aansprak. Bovendien was ik nog nooit in Nederland geweest en ik wist dat het leven hier meer ontspannen is en daardoor ook minder stressvol. Een perfecte plek om te werken na mijn examenperiode! Toen ik BimBimBikes voor het eerst vond, herinner ik me dat ik dacht dat het echt een geweldig concept was en ik was blij om te zien dat zij de leiders in de branche zijn! Trouwens, het is een online fietsplatform en ik hou van fietsen. Dus nam ik contact op met de manager en na een interview ben ik nu hier!

Wat is het beste aan werken bij BimBimBikes?

BimBimBikes is een start-up en daarom is iedereen erg gefocust en gemotiveerd in het uitvoeren van zijn of haar taken. Bovendien zijn we een klein team, dus de omgeving op het werk is aangenaam: communicatie is gemakkelijk, we helpen elkaar, we doen er alles aan om onze klanten en onze partners tevreden te stellen. We hebben een goede relatie met hen, maar ook met elkaar in het team zelf. Zelfs als een van ons een probleem heeft, kunnen we op elkaar rekenen om het probleem op te lossen. Het is ook een internationaal bedrijf, dus het is perfect voor het verrijken van mijn studie. We hebben allemaal verschillende moedertalen, maar we spreken allemaal Engels waardoor we contact kunnen hebben met de hele wereld! Ik denk dat de perfecte verbinding tussen het team, de klant en partners een geweldige sfeer creëert, dit is het beste aspect om hier te werken!

Iets anders dat je de lezers nog graag wilt vertellen?

Als je nog nooit in Lyon bent geweest, mis je iets. Ga deze prachtige stad bezoeken en voor meer opwinding tijdens je reis, aarzel niet om een fiets te huren met het prachtige platform, BimBimBikes!

Lyon is de op twee na grootste stad van Frankrijk, maar als je het bezoekt, zul je zien dat het ook de nummer één is in veel andere categorieën!

Huur een fiets in Lyon!

Geschreven door Celia, bewerkt door Anouk 

Spread the love
1 1