0 0

Lucca – “de stad van honderd kerken”

Italië staat bekend voor voor haar idyllisch en romantisch regio’s. Een van deze regio’s is het immer populaire Toscane aan de westkust. Daar bevindt veel favoriete bestemmingen van toeristen, zoals Florence, Sienna en Pisa. Zelfs als het hele Toscane gebied het bezoek waard is, raden we aan om een kleiner stad te bezoeken die je niet teleur stelt. Lucca is een historisch stad gelegen nabij Pisa en staat bekend als de stad van honderd kerken.

Voor de gene die dol op historisch architectuur en middeleeuwse constructies zijn, is Lucca de perfecte plek. Zoals eerder vermeld, Lucca is de stad van honderd kerken met gebouwen zoals Lucca Kathedraal en San Michele in Foro. Naast architectuur, heeft Lucca enkele spectaculaire musea, prachtig openbaar pleinen en een fijne selectie aan restaurants en bars. Je kunt onze lijst bekijken en hopelijk geïnspireerd worden om Lucca als je volgende vakantie bestemming te kiezen.

  1. Lucca Kathedraal

De bouw van de kathedraal begon in de 11e eeuw en was opnieuw ontworpen gedurende de 14e eeuw Renaissance. Het is bevestigd in de historisch oude stad Piazza San Martino, naast een immense klokkentoren. Het gebouw heeft een echt indrukwekkende structuur en de voorgevel heeft een reeks weelderige bogen. Bovendien, kun je binnen de kathedraal veel prachtige kunstwerken, zoals het sublieme heiligdom van het heilige gezicht van Lucca.

  1. Guinigi Toren

Torre Guinigi is een van het populairste gebouwen in Lucca. Het heeft een impressieve daktuin en een hoogte van 45 meter. De toren was in de 14e eeuw gebouwd en is een goed voorbeeld van Romaanse/Gotische architectuur. Het meest verbazingwekkende is vooral de daktuin met enkele prachtige steeneiken. Deze bomen symboliseren wedergeboorte en is de icoon van de stad geworden.

  1. Piazza dell Anfiteatro

Dit plein was eens een Romeins amfitheater en de elliptische vorm is nog steeds duidelijk. Als resultaat heeft de gebouwen rondom het plein dezelfde vorm, maar met verschillende hoogtes en kleuren. Binnen de Piazza zijn er meerdere restaurants en bars met terrassen te vinden. Een lunch op dit plein is zeker iets gedenkwaardig!

  1. Stadsmuren

Hoog en dik vestingwerk vanuit de middeleeuwen omringen de stad Lucca. Leonardo Da Vinci was de gene die deze muren ontworpen. De muren werden door Italianen gebouwd in de 16e en 17e eeuw. Tegenwoordig is het een populaire plek geworden voor fietsers en hardlopers. Je kunt daarnaast zelf zien hoe de impressieve vestingwerk vanaf beneden eruit ziet als je door een van de tunnels of hekken gaat.

  1. Prima maaltijd op Da Pasquale

Da Pasquale is een restaurant in het centrum van Lucca. Het biedt een perfecte avond aan, gevuld met verbazingwekkende gerechten en wijn. Het restaurant, gevestigd in Vila del Moro in het hart van de oude stad staat bekend voor zijn uitstekende dienst en gastvrijheid. Tevens, heeft het een prachtige en uitnodigend sfeer. Het restaurant specialiseert in zeevruchten, maar biedt ook traditionele Italiaanse gerechte zoals ravioli en andere pasta aan.

Wij hopen dat wij je interesse in Lucca wekken! Stel je voor dat je een fietstocht maakt op de mooie stad Lucca! Wij kunnen de fiets voorzien en jij kunt genieten van een nieuwe avontuur!

Huur een fiets in Lucca!

Geschreven door Andreea, vertaald door Amanye

Spread the love
0 0