1 0

Lima, Peru – de Stad van de Koningen

Lima, de hoofdstad en tevens de grootste stad van Peru, ligt comfortabel aan de kust van de Stille Oceaan. Na binnengevallen zijn door de Spanjaarden in 1532, werd Lima prestigieus toen het in 1543 als hoofdstad werd van de onderkoning van Peru. Dit oude juweeltje heeft veel fascinerende kerken, geweldige uitzichten en heerlijk eten! Daarom is deze ‘Stad van Koningen zeker een bezoek waard. Bekijk onze topplaatsen daar!

Plaza Major

Dit belangrijke plein in Lima is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. In 1746 werd de stad zwaar beschadigd door een aardbeving waardoor de meeste tempels, kerken en kloosters enkele jaren later herbouwd moeten worden. Dit wordt meestal beschouwd als het startpunt voor rondleidingen door de stad omdat het wordt omringd door verbazingwekkende gebouwen. Iconische gebouwen zoals de Lima Cathedral hebben bijvoorbeeld opmerkelijke kunstwerken uit de koloniale tijd; Het regeringspaleis, waar de onderkoning woonde, is hier ook te vinden; Andere iconische gebouwen zijn het aartsbisschoppelijk paleis, het stadspaleis en nog veel meer!

Miraflores

Dit leuke wijk ligt in het zuiden van Lima. Je krijgt hier een fantastisch uitzicht op de kust en er kan volop worden gewinkeld en het biedt lekkere eten aan. Bovendien kun je hier de Huaca Pucllana bekijken, de ruïnes uit de pre-Inca periode. Bovenal maakt deze unieke mix tussen oude structuren en moderne stedelijke infrastructuur het interessant om te kijken. U kunt ook fietsen langs het prachtige Kennedy Park dat zich in Miraflores bevindt.

Barranco

Als je iemand bent die graag een gebied willen zien waar er veel lokalen zijn, kun je dit wijk zeker bezoeken. De huizen zijn kleurrijk en heeft veel gezellige straatjes met restaurantjes waar je authentieke Peruaanse gerechten kan eten Met andere woorden, een perfect moment om een ​​fiets te pakken en langs de kust te rijden om een ​​geweldig uitzicht te krijgen of om door de straten te rijden om te genieten van de prachtige 19e-eeuwse architectuur.

La Costa Verde

Deze route verbindt zowel Miraflores, Barranco en andere wijken, waardoor dit een van de belangrijkste en aantrekkelijkste stranden van de stad is. Daarnaast kan je verschillende recreatiegebieden en gebieden voor sportactiviteiten vinden, zoals surfen en paragliden. Deze route ligt direct onder de klif, waardoor het toegankelijk is voor meerdere stranden. Langs deze groene kust is er ook een fietspad op 1 km afstand op het strand van Aqua Dulce

Deze fantastische stad heeft veel meer te bieden dan wat we hierboven hebben verteld! We hopen dat dit artikel inspiratie oproept om daarheen te gaan en het zelf te ontdekken!

Huur een fiets in Lima!

Geschreven door André

Spread the love
1 0