0 0

Leiden: De stad van geschiedenis, cultuur en kennis

Huur een fiets in Leiden

Leiden is een stad in Zuid-Holland en staat bekend om haar rijke geschiedenis. Ben je op zoek naar een leuk dagje uit, maar ook wat cultuur snuiven? Dan is Leiden dé plek voor jou.

Leiden

De beste bezienswaardigheden

Omdat het historische centrum van Leiden niet zwaar geraakt is tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn er nog veel oude dingen om te bekijken. De stad beschikt over meer dan 2500 bezienswaardigheden, die je uiteraard niet allemaal in één dag kan bekijken. Daarom zou ik je aanraden om een fiets te huren om zoveel mogelijk in één dag te zien zonder overal doorheen te haasten. Je zult zeker niet de enige zijn: Leiden is namelijk een echte fietsstad! Daarnaast is het ook een stuk goedkoper en makkelijker dan elke keer met het openbaar vervoer, zeker in alle kleine straatjes van het centrum.

Het is bijna onmogelijk om een complete lijst op te stellen van alle dingen die het bezoeken waard zijn in de stad. Maar, er zijn er een paar die opvallen. De Burcht van Leiden, bijvoorbeeld. Deze burcht, middenin in het centrum, is één van de oudste nog bestaande burchten in Nederland. In de buurt kun je ook de Pieterskerk en Hooglandse Kerk vinden; allebei zeker eens het bekijken waard. Ze zijn namelijk de grootste kerk van Leiden en de grootste kerk die nog steeds in gebruik is, respectievelijk.

Musea

Leiden heeft al vele bezienswaardigheden in de buitenlucht, maar dat is niet het einde van het verhaal. Binnen is er namelijk ook enorm veel te zien – de stad heeft namelijk heel veel verschillende soorten musea. Het soort museum dat je moet bezoeken hangt natuurlijk af van je persoonlijke interesses. Als je natuurkundige dingen interessant vindt, dan is Museum Boerhaave echt iets voor jou. Is archeologie meer je ding? Ga dan naar het Rijksmuseum van Oudheden. Maar ook het Museum van Volkenkunde is zeker het bezoeken waard! Maar geen zorgen, mochten al deze voorbeelden niet zo tot je spreken, dan zijn er nog genoeg andere musea in Leiden. Er zal er ongetwijfeld minstens één tussen zitten die wat voor jou is!

Leiden

Het einde van de dag

Na een lange dag vol cultuur en geschiedenis ben je waarschijnlijk wel toe aan iets anders. Maar ook daarvoor ben je in Leiden op de goed eplek! Er zijn een groot aantal heerlijke restaurants in de stad, waar je even bij kan komen van de dag. Ben je toe aan een culinair hoogstandje en kan je portemonnee wel tegen een stootje, ga dan naar ‘Restaurant in den Doofpot’. Je kunt daar een achtgangenmenu nemen, waarvan elk van de gangen je zal verrassen. Maar ook als je niet veel geld te besteden hebt kun je goed terecht in Leiden: het is immers een studentenstad! Houd je van Italiaans eten? Ga dan naar Very Italian Pizza Leiden; goedkoop en goed! Een andere goede optie is Fresh ‘n Fast, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Na een rondje fietsen zul je genoeg adressen gevonden hebben!

Heb je een dagje vrij en zin om erop uit te gaan? Ga dan naar Leiden! Goed voor je culturele kennis, en het pittoreske centrum is ook nog eens een goed zicht voor je ogen. Dus wacht niet langer: de stad van cultuur, geschiedenis en kennis wacht op je! Vergeet niet om je reiservaringen met ons te delen: stuur een mailtje naar info@bimbimbikes.com of stuur ons een berichtje op Facebook. Als je van foto’s maken en delen op Instagram houdt, tag ons en win een kortingscode!

cas

Cas heeft dit artikel geschreven.

post social media right size

 

style=”text-align: justify;”>Huur een fiets in Leiden

Spread the love
0 0