0 0

Laat Osaka je verrassen!

Japan wordt steeds populairder als vakantiebestemming, maar mensen slaan Osaka vaak over. Nergens voor nodig, want het is een prachtige stad. Je vindt er historische kastelen en altaren, maar ook straatjes gevuld met neonlampen en thema cafes. Fiets door Osaka en laat je verrassen door haar schoonheid!

 

Fiets door de stad

 

Osaka is de perfecte plek om een fiets te huren! De stad is redelijk vlak en gemakkelijk te navigeren. Geen wonder dat fietsen daarom de favoriete vorm van transport van de locals is. Aangezien fietsen zo populair is, zijn er verschillende routes in de stad. Ga zelf op onderzoek uit met een kaart of huur een gids, deze kan je alles over de stad vertellen.

 

Osaka’s rijke geschiedenis

 

Wanneer je een bezoek brengt aan Osaka, vergeet niet een bezoekje te brengen aan een van de vele historische monumenten in de stad. Begin bijvoorbeeld met Osaka Castle. Dit kasteel is een van de bekendste gebouwen in Japan. Klim naar de 8e verdieping van dit kasteel voor een prachtig uitzicht over de stad. Of verken het park en de prachtige tuinen rondom het kasteel.

Een ander monument dat zeer is aan te raden is Shitennoji tempel. Dit is de oudste geregistreerde tempel in Japan. Geniet van de prachtige omgeving en vergeet niet een kijkje te nemen in de omliggende tuinen. Deze traditionele Japanse tuinen zijn gevuld met vijvertjes, bruggetjes en paadjes.

 

Osaka castle

Osaka castle

 

Foodie’s heaven

 

Japan staat bekend om haar goede eten en handige uitvindingen, en Osaka speelt daar een belangrijke rol in. Het was hier dat in 1958 de sushi-lopende-band is uitgevonden, zodat jij nooit meer op je sushi hoeft te wachten. Hoewel sushi nog steeds een zeer populaire keuze is wat betreft eten, moet je zeker al het andere lekkers niet overslaan. Probeer bijvoorbeeld takoyaki, deze perfecte ronde balletjes zijn gevuld met een vulling van octopus. Of probeer okonomiyaki, dit is een hartige mix tussen een omelet en een pannenkoek.

Als je na al het lekkers nog niet helemaal vol zit, moet je echt het instant ramen museum bezoeken! Japan is de geboorteplaats van de instant noodles en het was in Osaka in 1971 dat ze de noodles voor het eerst in een potje stopten. In dit museum leer je alles over de geschiedenis van de instant noodles en kun je alle smaken en verpakkingen bewonderen. Je kunt verschillende smaken proberen, maar het word nog beter, je kunt zelf je eigen potje samenstellen! Kies je favoriete smaak, voeg toppings toe en neem ze mee naar huis in een gepersonaliseerd potje.

 

Takoyaki

Takoyaki

Huur een fiets in Osaka!

 

Ontdek de nieuwe wereld

 

Als je Osaka opzoekt op het internet, zul je hoogstwaarschijnlijk de foto’s van de straatjes met neonlampen wel hebben gezien. Dit gebied heet Shinsekai, ofwel nieuwe wereld. Dit gebied is de afgelopen decennia grotendeels onaangeroerd gebleven. Dit geeft Shinsekai een ouderwetse sfeer en is het een populaire toeristische attractie geworden. Het is absoluut de moeite waard om dit gebied te bezoeken. Vooral ‘s nachts, wanneer alle neonlichten schijnen.

 

Huur een fiets in Osaka!

 

Dus waar wacht je nog op? Huur een fiets in Osaka en ontdek alle schoonheid die deze Japanse stad te bieden heeft!

 

Geschreven door Rosanne

 

Spread the love
0 0