0 0

Laat je verassen door Palma de Mallorca!

Palma is een prachtige stad op het eiland van Mallorca, gelegen bij de Middellandse Zee. De zon schijnt heel het jaar door en je zult ervan versteld staan van wat de stad jou allemaal te bieden heeft. In Palma kan je genieten van vele verschillende activiteiten, zoals het bezoeken van oude monumenten. Er is simpel gezegd geen mogelijkheid om je te vervelen in deze prachtige stad. Palma zal jouw dagen opvullen met pure genot!

1) De oude stad van Palma

Voordat je wat gaat doen in de stad, is mijn eerste advies om de straatjes van Palma te gaan verkennen. Verlies je zelf in de mooie straten van Palma, tussen de tapasbars en muziekkanten. De stad verwelkomt je met een hartverwarmende en verfrissende sfeer. Palma de Mallorca één van de vele redenen om van Spanje te houden!

Het Kathedraal van Santa Maria en ‘El parc de la mar’

Naast de hartverwarmende straatjes, is Palma ook een stad waar je veel cultuur kan gaan snuiven en monumenten kunt bezoeken. Zo wil je bijvoorbeeld niet het Kathedraal van Santa Maria, beter bekend als ‘La Seu’ missen. Deze betoverende Kathedraal is gebouwd in de Gotische stijl en zal je gegarandeerd fascineren door onder andere de prachtige glas-in-lood ramen. Het Kathedraal is gelegen aan het schitterende ‘El parc de la mar’. Hier kan je lekker ronddwalen en geweldige foto’s maken. Het geheim zit hem in de glinsterende reflectie van het Kathedraal in het grote meer van ‘Parc de la mar’

Het paleis van Almundaina 

Schuin tegenover het Kathedraal, bevind zich het paleis van Almundaina. Een oud islamitisch paleis dat nu dient als één van de woningen van de Koninklijke familie van Spanje

De bloemrijke patio’s

De stad is voorzien van vele patio’s die toebehoren tot de oude huizen. Je kan de patio’s zien tijdens het verkennen van de straten. Het is zeer geadviseerd om de geweldige patio ‘Casa Solleric’ te bezoeken.

Palma de Mallorca

Een patio in Palma. Foto door @napper_tandy

Las Ramblas 

Net als Barcelona, is er in Palma ook een Ramblas (winkelstraat) te vinden. Ook al is die  super klein vergeleken met die van Barcelona, het is alsnog superleuk om hier rond te lopen. In deze straatjes zijn veel cafeetjes en restaurantjes te vinden, daarnaast zijn er ook heel veel mooie bloemisten.

Plaza Mayor

De Plaza Mayor, een gezellig en groot plein dat in het midden ligt van de drie populairste winkelstraten in Palma. Een heerlijke plek om wat de gaan drinken in één van de vele terrassen dat het plein te bieden heeft.

Palma de Mallorca

De beroemde Plaza Mayor van Palma, foto genomen door @rochelleauroragrant

Eten

Tenslotte, na al dat lopen of fietsen is het natuurlijk wel fijn om wat te gaan eten. Ik adviseer je om de traditionele gerechten van de Balearen eilanden te proeven. Twee aangeraden plekken zijn ‘La Boveda’ en ‘Celler Sa Presma’

2) Stranden en vervoer

De stad van Palma heeft ook vele mooie stranden. Gelukkig maar, want er moet ook gerust worden op vakantie! Het OV richting de stranden is goed geregeld en vele stranden zoals:  Cala Nova, Punta Cas Catala, Punta de Sa Cova en Cala Comtessa, zijn makkelijk te bereiken. 

3) Een fiets tour  met onze partner

Als laats bied ik je een leuke activiteit aan om de vakantie nog beter te maken. Een open-lucht museum, ook wel bekent als een begeleide fiets tour. Deze tour wordt aangeboden door onze partner in Palma. Tijdens deze tour zal je de vele bezienswaardigheden van Palma bezoeken. Daarnaast, zal je ook de kust van Tramuntana en Migjorn bezoeken. Simpelweg de perfecte manier om de stad verder te verkennen en mooie herinneringen te maken!

Huur een fiets bij Liberty Sport!

Huur een fiets bij Nano Bicycles!

Spread the love
0 0