0 0

Koningsdag in Amsterdam 2018

Huur een fiets in Amsterdam!

Het is bijna Koningsdag in Nederland! Dit geweldige evenement vindt plaats op vrijdag 27 april. Veel buitenlanders weten niet dat het echte evenement van Koningsnacht op donderdag 26 april in de avond is. Wees daarom voorbereid om iets unieks te ervaren, dat niet mag worden gemist! Gekke avond, enorme rommelmarkt, openluchtconcerten en feestjes in elke straat. Maar laat me je eerst alles uitleggen.

 

Koningsdag

Koningsnacht

Het aftellen is begonnen, nog maar een week voor deze waanzinnige nacht begint. Ja, ik heb het over de nacht van donderdag 26 april – zet deze datum in uw agenda! Kingsnight (Koningsnacht) betekent feestjes in elke bar / koffiehuis, in de straten van de stad, mensenmassa’s in oranje gekleed, mensen die in de grachten van Amsterdam springen … Yup, wees voorbereid op een gekke nacht.

Dus, hoe bereid je je voor op dit evenement?

Eén woord: oranje, je moet je in oranje kleden. Waarom vraag je dat? Welnu, deze kleur is gerelateerd aan de koninklijke familie: “Oranje van Nassau”. Dus, wanneer we de Koningsdag (en nacht) vieren, eren we de koninklijke familie door deze kleur te dragen. Aarzel niet om uw rode, witte en blauwe vlaggen te brengen. Hoe meer je gekleed bent in deze koninklijke kleuren hoe meer je nieuwe Nederlandse vrienden zult maken;). Bovendien kunnen ze heel gul zijn tijdens deze feestelijke tijd, bereid je erop voor om te drinken … veel!

Koningsdag

Op vrijdag verandert Amsterdam in één grote vlooienmarkt! Deze dag is het perfecte moment voor inwoners van Amsterdam om de dingen die ze niet meer zullen gebruiken te verkopen en een beetje geld te verdienen. Je zult het leuk vinden om een wandeling door de stad te maken en je zult zeker iets vinden om te kopen. Je zult er zeker ook iets te eten vinden ;-).

De terrassen van cafés zijn de gehele dag geopend met veel muziek. Er zullen ook veel openluchtconcerten zijn! Om er maar een paar te noemen: Loveland, Urban Music Festival Kingsday en Kingsland Festival. Ze hebben nog steeds tickets beschikbaar (maar niet voor lang). Ik raad je aan om je kaarten zo snel mogelijk te kopen omdat ze heel snel verkopen.

Koningsdag

Fietsen tijdens Koningsdag

Om je Kingsday-ervaring nog specialer te maken, huur een fiets !! Het is de snelste manier om van punt A naar B te komen, omdat de hele straat overvol zal zijn en het openbaar vervoer minder rijdt dan normaal (weekendschema). Als je in Amsterdam bent met vrienden of familie, waarom huur je geen tandem? Of zelfs een bakfiets? Je kan nooit fout gaan met de klassieker: Nederlandse fiets (stadsfiets). Veel fietsverhuurbedrijven zijn op die dag gesloten. Ik raad je aan om je fiets van te voren te huren, omdat ze moeilijk te vinden zijn op Koningsdag! Vergeet niet dat je jouw reservering tot 24 uur van tevoren gratis kunt annuleren ;-)!

Boek je fiets nu!

 

Ik hoop dat ik je overtuigsd heb om naar Amsterdam te komen om Koningsdag en Koningsnacht niet te missen! Vergeet niet om je fietsen nu te boeken. Je zal gegarandeerd een  onvergetelijke ervaring hebben! 🙂

 

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

Le Jour du Roi Amsterdam

Amélie

‘”Geniet van Koningsdag en Koningsnacht!”

Boek je fiets nu!

Spread the love
0 0