0 0

Keynote van Michel Willems over Sharing Economy in Isala Theater

We mochten spreken over de deeleconomie op het seminar georganiseerd door Themater in het Isala theater in Capelle aan den IJssel.

spreker - Michel Willems deeleconomie Capelle aan den Ijssel

Foto: Rogier Bos (all rights reserved http://www.rogierbos.com/)

Een superavond met veel diepgang en discussie over het onderwerp #sharing economy.

Prof. Koen Frenken van de Universiteit Utrecht startte de avond met een mooi framework over de deeleconomie en aanpalende ontwikkelingen. Deeleconomie is volgens hem tijdelijk toegang geven tot onbenutte goederen. Hij ging in op de voor- als nadelen van deeleconomie.

Michel Willems, oprichter van BimBimBikes.com, bracht een vooral persoonlijk verhaal over hoe hij in zijn leven participeert in de deeleconomie. Van huizenruil tot het aanbieden van een lift via Blablacar. Ook vertelde hij hoe hij begon met BimBimBikes.  Simpelweg omdat hij tijdens zijn reis in San Francisco geen fiets kon krijgen.

Deeleconomie heeft  Willems aan het denken gezet en hij heeft in zijn verhaal het publiek laten zien dat deeleconomie eigenlijk niets nieuws is: het bestond al lang voor het internet er was, het is nu alleen groter, sneller en gemakkelijker.

Vincent Bijlo deeleconomie

Foto: Rogier Bos (All rights reserved rogierbos.com)

Cabaratier Vincent Bijlo gaf na de pauze een prachtig optreden, waarin hij de materialistische ontevredenheid van de mens belichtte. Zijn persiflage op de realiteit leidde tot veel reacties en een uitbundig applaus vanuit de zaal.

Vervolgens vond er een discussie plaats tussen Rob Lagendijk, oprichter van AirDnD, en hotelmanager Quince Dirks van NH in Capelle aan den IJssel, begeleid door Jan Dirk Stouten. Twee botsende opinies leidde tot een levendig gesprek.

Tot slot vond de zaaldiscussie plaats, waarin vanuit de zaal vragen werden gesteld aan Prof. Koen Frenken, Michel Willems, Rob Lagendijk en Quince Dirks. Scherpe vragen van een enthousiast publiek.

Paneldiscussie Deeleconomie BimBimBikes, NH hotels, AirDnD, Prof Frenken

Foto: Rogier Bos (www.rogierbos.com)

Vraag uit het publiek deeleconomie themater capelle aan den IJssel

Foto: Rogier Bos (www.rogierbos.com)

Spread the love
0 0