0 0

Opzoek naar een fleurig dagje uit? Bezoek dan Keukenhof!

De lente staat weer eens voor de deur en dat kan maar één ding betekenen. Het is tijd voor Keukenhof om haar deuren weer te openen. Voor zij die niet weten wat het is, Keukenhof is DE mooiste publiekstrekker van Nederland. Ik heb het over miljoenen bloemen, felle kleuren, veel mensen, spectaculaire bloemenshows, tentoonstellingen, inspiratietuinen en unieke kunstwerken. Dus als je tussen maart en mei in Nederland bent, raden wij je aan om Keukenhof te bezoeken, want het is SLECHTS VOOR 8 WEKEN OPEN. Het zal een unieke ervaring worden die je niet snel zult vergeten!

Fleurige bloemen in verschillende kleuren in Keukenhof

Tijdens de Lente kun je eindelijk weer van bloemen genieten.

Wat is Keukenhof

Keukenhof, gelegen in Lisse, is het grootste bloemenpark ter wereld. Elk jaar werken zo’n 40 tuiniers hard om 7 miljoen bollengewassen  op 32 hectare land te planten. Alleen al in het voorjaar zie je hier prachtig bloemen zoals krokussen, narcissen, tulpen, hyacinten, lelies en andere bloemen. Keukenhof heeft elk jaar een nieuw thema en dit jaar is het Flower Power. Als je aankomt, kun je dus een begin jaren zeventig vibe verwachten met felle kleuren, hippies, peace en muziek. Een geweldige thema om de 70ste opening van Keukenhof te vieren, vindt je ook niet?

Om Keukenhof keer op keer een andere uitstraling te geven, krijgt het park elk jaar een nieuw ontwerp. De ontwerper van Keukenhof laat zich bij het maken van een nieuw ontwerp inspireren door trends in de mode en houdt daarbij rekening met de wensen van de arrangeurs. Het park hoopt met hun bloemstukken nieuwe ideeën op te wekken, zodat bezoekers hun eigen tuin er nog beter uit kunnen laten zien.

Wist je dat? Er een park in Rome is, genaamd Tulipark dat geïnspireerd is door Keukenhof!

Activiteiten

Behalve een wandeling tussen de mooie bloemen kun je ook genieten van andere leuke activiteiten. Als je niet weet waar je moet beginnen raden we je aan om een een rondleiding te boeken om de hoogtepunten van Keukenhof te ontdekken. Je zullen verschillende informatie te horen krijgen over het park, variërend van de geschiedenis tot de vele indoor bloemenshows. Dit zou dus een goede start zijn voor nieuwe bezoekers. Maak je ook maar geen zorgen als je geen Nederlands begrijpt. Door de populariteit bij buitenlandse toeristen is de rondleiding ook beschikbaar in het Engels, Duits, Frans en diverse andere talen.

Geen zin om te wandelen? Nou, er is een optie om met de fluisterboot door het prachtige landschap te reizen. Je vaart in alle rust en stilte 45 minuten lang en natuurlijk zijn er genoeg mogelijkheden om adembenemende foto’s te maken. Zou het nou zo zijn dat je gemakkelijk zeeziek wordt, dan kan je altijd nog een fiets huren en een fietstocht door het park maken!

Bloemenshows

Tijdens de bloemenshows vertonen 500 arrangeurs hun mooiste bloemstukken zowel binnen als buiten. In één van de paviljoenen houden ze zelfs dagelijks spectaculaire demonstraties zodat je ook je eigen bloemstukken kunt leren maken. De meest populaire bloemenshow is die in het Willem-Alexander paviljoen. Hier vindt de grootste lelieshow ter wereld plaats waar je ongeveer 300 verschillende soorten lelies kunt bewonderen. Eerdere bezoekers geven de bloemenshows een 9, dus geloof ons als we zeggen dat ze de tijd waard zijn.

Kinderen zullen er de tijd van hun leven hebben

Keukenhof is niet alleen interessant voor volwassenen; het is een plek voor het hele gezin, dus neem je kinderen, kleinkinderen of neven en nichten mee! Er zijn vele manieren voor kinderen om zich te vermaken. Ze kunnen meedoen aan de speurtocht om meer te ontdekken over tulpen en Nederland, klimmen en klauteren in de speeltuin en het doolhof verkennen. Ook raden we ze aan om een bezoekje te brengen aan de kinderboerderij. De dieren willen ze graag ontmoeten om ze een knuffel te geven.

 

Keukenhof is open van 21 maart t/m 19 mei 2019, dus zorg ervoor dat je erheen gaat zolang het nog kan! Voor deze periode hebben we nu een speciale aanbieding – huur via ons een fiets en ontvang een gratis audiogids en een online kaart van de Keukenhof! Wil je het ontvangen? Klik dan op de onderstaande link!

Huur een fiets en Lisse!

 

Geschreven door Zoë

Spread the love
0 0