0 0

De prachtige kastelen en meren rondom Amsterdam

Huur een fiets in Amsterdam

Je kunt in Amsterdam zo veel doen, en zo veel zien. Je hebt waarschijnlijk alles al wel een keertje gehoord. Hier is misschien iets waarvan je mogelijk nog nooit gehoord hebt of nog nooit aan gedacht hebt: treedt buiten de stadgrenzen van Amsterdam en bewonder prachtige kastelen en oude traditionele huizen, of ga varen op een van de meren net buiten Amsterdam! Dit maakt voor een leuk dagje uit, en als je besluit om jezelf per fiets te vervoeren pak je ook nog wat beweging mee!

Kastelen en meren rondom Amsterdam

Het Muiderslot

Het Muiderslot

Ten eerste heb je het prachtige Muiderslot. Het is gelegen net buiten Amsterdam aan de Vecht rivier in Muiden, 15 kilometer ten Zuid-Oosten van Amsterdam. Dit lijkt misschien ver, maar 15 kilometer is een afstand die makkelijk te overbruggen is. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een fiets te huren bij een van de velen fietsverhuurders in Amsterdam, en er een sportieve dag van maken!

Nou, laten we onze kennis van dit prachtige gebouw eens wat vergroten. Het kasteel is waarschijnlijk gebouwd rond 1296, en is tegenwoordig nog steeds in goede staat. Wel moet gezegd worden dat het Muiderslot meerdere keren is gerestaureerd door de eeuwen heen. Het kasteel is bewoond geweest door mensen, en is ook als kazerne gebruikt door het Franse leger.

Het kasteel heeft vierkante vorm, en is omringd door een watergracht. Daarnaast heeft het gebouw een klassieke ophaalbrug, en liggen er wat kleine moes- en kruidentuinen om het kasteel heen. Verder zul je niet enkel kunnen genieten van het prachtige aanzicht, je kunt ook een tour nemen in het indrukwekkende slot! Je kunt de ridderzaal, de torens, de kerker, en de wapenkamer zien, en rondlopen door de prachtige tuintjes!

Kastelen en meren rondom Amsterdam

Boten in de Vecht

Nog meer schoonheid aan de Vecht

Het Muiderslot is niet het enige prachtige gebouw gelegen aan de Vecht: er is zo veel meer! Het is dan ook erg leuk om een mooie fietstrip te maken langs de Vecht. Je zult hier onder andere het Muiderslot tegen komen, maar dat niet alleen. Je zult langs prachtige huizen fietsen, die nog dateren van de Gouden Eeuw. Rijke mensen lieten deze huizen bouwen, om er in de zomer in te kunnen relaxen. Deze huizen staan er tegenwoordig nog steeds, en zijn nog altijd een prachtig aanzicht.

Verder zul je langs prachtige dorpjes komen als je langs de Vecht fietst, die ieder wel een bezoekje waard zijn. Om er een te noemen, heb je Breukelen. Dit dorp trekt elk jaar een hoop toeristen. Dit komt door de prachtige natuurgebieden, mansions, en Kasteel Neijenrode, een prachtig Nederlands kasteel. Mocht je de fietstrip langs de Vecht gaan maken, raad ik je zeker aan om even een stop te maken bij Breukelen.

 

Meren

Mocht je geen zin hebben om langs al deze bezienswaardigheden te fietsen, en liever wil ontspannen, is er misschien een betere optie voor je. Je kunt een motorboot huren, waarmee je een van de vele meren in de buurt van Amsterdam kunt bevaren. Je hebt bijvoorbeeld de Westeinderplassen, in de buurt van Aalsmeer. Dit is 30 kilometer ten Zuiden van Amsterdam, maar het is de reis zeker waard. Verder moet wel gezegd worden dat dit meer het meest geschikt is voor mensen met vaarervaring, aangezien je moet navigeren door de kleine kanalen tussen de eilanden. De meeste van deze eilanden zijn in privébezit, maar mocht je ergens een stop willen maken, kun je dit doen bij Starteiland. Hier kun je wat drinken of eten.

Wees niet getreurd als je nog niet zo veel ervaring hebt, ook voor jou zijn er namelijk nog genoeg opties. Ten Noorden van Amsterdam ligt het Ijmeer, Marketmeer, en het Ijsselmeer, wat samen het grootste watergebied van Nederland is. Hier kun je in volledige rust rondvaren, en bij een van de vissersdorpjes stoppen om verse vis te eten.

Wanneer je verblijft in Amsterdam, voel je dan niet beperkt tot de grote stad. Zoals je kunt zien, zijn er velen prachtige en leuke dingen te doen net buiten de stadsgrenzen. Dus verbreed je horizon, treedt buiten Amsterdam, en geef je jezelf een prachtige en rustgevende ervaring.

cas Cas heeft Amsterdam voor ons bezocht

Posts social media-02

 

Wil je je jouw reiservaringen met ons delen, schrijf dan naar info@bimbimbikes.com. We lezen graag over je ervaringen! Verder, misschien ben jij wel de volgende die onze korting wint!

Huur een fiets in Amsterdam

Spread the love
0 0