0 0

Kaapstad verkennen op de fiets

KLIK HIER OM DIRECT TE HUREN

 

Foto: Daniel Manners

Foto: Daniel Manners

Fiets huren in Kaapstad

Zuid-Afrika is ondanks de Hollandsche invloed geen echte fietsnatie. De mensen die je in Zuid-Afrika op de fiets ziet zijn voornamelijk de beter gesitueerden die het fietsen als sport beoefenen en daarnaast natuurlijk de toeristen. En dat terwijl het een prachtig land is om te fietsen. In de stad zelf komen er elk jaar meer fietspaden bij en dat maakt een fiets huren in Kaapstad dan ook elk jaar steeds makkelijker.

Fietsen in de stad

Wanneer je besluit om Kaapstad te verkennen op de fiets kan dat op meerdere manieren. Je kan onder begeleiding met een Nederlands of Engels sprekende gids mee op een georganiseerde fietstocht van zo’n 3 uur waarbij je langs alle bezienswaardigheden komt. Daarnaast kan je op eigen gelegenheid uitgezette stadsroutes volgen of met een kaart zelf een rit uitstippelen. Een gids laat je vaak ook prachtige plekken zien die alleen bekend zijn bij de locals.

Dingen waar je in Zuid-Afrika wel op moet letten zijn:

  • Je bent verplicht een fietshelm te dragen en muziek in je oren is verboden
  • Er mogen maximaal 2 fietsers per rijbaan naast elkaar rijden
  • Het verkeer rijdt links
  • Het gemotoriseerde verkeer is nog niet echt aan fietsers gewend

Kaapstad als startpunt

In de binnenstad van Kaapstad is het fietsen al een schitterende ervaring, maar nog geliefder zijn de uitvalswegen. Zo kan je in één dag een tafelbergrit rijden, een stuk kustroute langs Gordonsbay volgen of naar de achterliggende wijnlanden. Korte en lange routes, sommigen zelfs met overnachting, zijn verkrijgbaar bij fietsverhuurders en toerist informatiebureaus.

Foto: Diriye Amey

Foto: Diriye Amey

Mountainbiken kan in Zuid-Afrika ook goed. Dat doe je in het Woud van Tokai achter de tafelberg of in natuurgebied Signal Hill aan de Westkaap. Zorg wel dat je wat geld bij je hebt want bij sommige trails wordt een kleine entree gevraagd. Mountainbiken is de laatste jaren een hobby van de upperclass. Zo kan het voorkomen dat je hele gezinnen op een MTB huurfiets tegenkomt. Leuk is ook dat wijnboeren soms heuse tracks laten aanleggen op hun landerijen. Er zijn ook makkelijk te volgen familieroutes die ook wat dichter bij de bewoonde wereld liggen.

BimBimBikes heeft een aantal populaire bestemmingen in Kaapstad voor je op een rijtje gezet. Klik hier om deze te bekijken! Boek nu toegangskaartjes online met korting!

RESERVEER DIRECT JOUW FIETS!

Spread the love
0 0