0 0

Istanbul met een kleine hint van James Bond

Huur een fiets in Istanbul!

Merhaba! Of hallo als je dat liever hebt… Ben jij een fan van James Bond en Istanbul? Zo ja, dan hebben wij de perfecte vakantie combinatie die op je te wachten staat. Of je nu fan bent van de oldies of van de meest recente films, ze hebben allebei plaatsgevonden in de mooie stad Istanbul. Nieuwsgierig waar? Daar gaan we…

 

#1 Basiliek Cistern (Yerebatan Sarnici)

IstanbulDe eerste James Bond film die opgenomen is in Istanbul was in 1963 From Russia with Love, met in de hoofdrol de oh zo knappe Sean Connery. Scènes werden opgenomen in de mysterieuze basiliek Cistern. De Basiliek wordt ondersteund door verschillende marmeren zuilen – 336 om precies te zijn- sommige bestaan uit geschriften en interessante ontwerpen. In feite, hebben sommige pillaren Medusa’s hoofd als basis. De legende is dat ze het hoofd zijwaarts plaatsten om haar dodelijke staren te voorkomen! Als dat niet cool is, dan weet ik niet wat dat wel is. Naast de ingewikkelde structuur, is deze unieke basiliek ondergronds en omringd door water. Ben je geïnteresseerd om het te bezoeken? De basiliek Cistern is gelegen op Sultanahmet Square en is open van 09:00 – 17:30 in de winter en 18:30 in de zomer. Tickets kosten 20 TL.

 

Istanbul

#2 Hagia Sophia (Ayasofya)

Een ander centraal punt van From Russia with Love was Hagia Sophia. En hoe kan dit ook anders?! Van een kerk naar een moskee in een museum, deze prachtige bezienswaardigheid schreeuwt om geschiedenis. Niet te vergeten natuurlijk het prachtige interieur gemaakt van mozaïek, marmeren structuren, evenals een mix van symbolen van verschillende culturen. Vanwege zijn uitzonderlijke infrastructuur, werd Hagia Sophia een inspiratie voor verschillende moskees. Wil je meer leren over het museum? Dat kan in maar liefst één klik!

 

Istanbul#3 Oude kwartier en Grand Bazaar

In de film van Skyfall, zijn we getuige van de snelheidsovertredingen van Daniel Craig op zijn motor, tijdens een achtervolging in de nauwe en drukke straten. Als je je afvraagt waar dit allemaal gebeurt, het antwoord is Eminönü Square en Grand Bazaar.

De Eminönü Square is het hart van de geschiedenis en cultuur. Daarom, is het geen verassing dat het plein vol staat met mensen, met zowel toeristen als handelaren. Bovendien, zal je ontdekken dat veel bezienswaardigheden van Istanbul gelegen zijn in dit specifiek gbeied, met inbegrip van de Yeni moskee (ook bekend als nieuwe moskee) en de Grand Bazaar.

Dus als je door Eminönü loopt, vergeet dan niet om te stoppen bij de bazaar. Als je op zoek bent naar typische Turkse artefacten, dan is de Grand Bazaar de plek! Je kan er alles vinden, eten, tapijten, lampen, handgemaakt aardewerk, noem maar op. Of je nu op zoek bent om jezelf te verwennen met wat baklava of je bent op zoek naar souvenirs, de bazaar heeft alles te bieden. Dus, grijp je portemonnee, je zakelijke vaardigheden, en ben klaar voor een aantal onderhandelingen!

                                 istanbul      Istanbul      istanbul

 

istanbul

#4 The Golden Horn (Haliç)

Tot slot, vergeet niet om een boottrip te doen in de Golden Horn, de hoofdingang van de Bosphorus. Om van de volledige ervaring te genieten van de Ferry rit, koop wat simit (Turks sesam brood) en voer de groepen zeemeeuwen die rondvliegen. Je zult versteld staan van hoe snel ze de kleine stukjes simit in de lucht kunnen vangen! Zorg er wel voor dat je er niet door één aangevallen wordt… dieren kunnen brutaal zijn als het op eten aankomt.

Fiets Tips!

Istanbul kan erg druk zijn, maar dat betekent niet dat je deze mooie bestemmingen niet met de fiets kan bereiken. Dus maak van de gelegenheid gebruik om Istanbul vreemdzaam te verkennen op twee wielen! Tours zijn beschikbaar in de oude stad (Eminönü square) en rond de Golden Horn. Maar ga alsjeblieft niet op iedereen jagen op de markt, je bent niet James Bond- nog niet.

 

Herleef de filmscènes, heb plezier terwijl je geniet van de Turkse gastvrijheid, eten en atmosfeer!

 

 

 

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

 

 Yvne

“Probeerde oogcontact te voorkomen met Medusa”

post social media right size

Huur een fiets in Istanbul!

Spread the love
0 0