0 0

Is het te koud in Canada om te fietsen? Fiets in Vancouver!

Mocht je denken dat het te koud is om in Canada te fietsen, denk dan nog eens na. Afgelopen jaren zijn er steeds meer mensen gaan fietsen in Canada en dat komt vooral doordat het steeds aantrekkelijker is geworden om te fietsen vanwege de verbeterde infrastructuur. Uit de Canadian Community Health Survey 2013/2014 is ook gebleken dat 40% van de mensen fietsen verkiest boven het openbaar vervoer.

Fietsen in Vancouver

Tegenwoordig is Vancouver een heel fietsvriendelijke stad en kun je stad dus heerlijk verkennen per fiets. Je ziet hier de inwoners naar werk fietsen en je ziet vele touristen rondfietsen op mountainbikes vanwege het heuvelige Brits Colombia. Het is een erg mild klimaat, in augustus is het hier bijvoorbeeld zelfs maar 18 graden. Dit is ook een van de redenen waarom toeristen de fiets als vervoersmiddel gebruiken; het weer is er perfect voor! Wil je met de familie de stad verkennen of ben je in voor een mountainbike avontuur: in Vancouver kun je het allemaal.

Vancouver

Geniet van het mooie uitzicht op downtown Vancouver vanuit het Waterfront Park in North Vancouver

Stanley Park Seawall

De Stanley Park Seawall fietsroute is waarschijnlijk de meest populaire route onder velen. Het is een glad wegdek maar toch is het ook mogelijk om een gewaagder ritje te maken door het midden van het park. Als laatste optie kun je er ook voor kiezen om naar Prospect Point te fietsen, dit is het hoogste punt in het park. Je kunt er ook voor kiezen om de hiking route te nemen.

De fietsroute over het gladde wegdek is de makkelijkste, het is namelijk vlak en 10 kilometer lang. Wanneer het wat warmer wordt, is deze route ook goed te doen. Je fietst namelijk voornamelijk in de schaduw van de prachtige bomen langs de weg. Tijdens deze route heb je vaak de mogelijkheid om even te stoppen voor een heerlijke picknick. Je geniet hier van een adembenemend uitzicht op de bekende Lion Gate Bridge en het mooie gebergte. Je eindigt deze route bij het Vancouver Convention Centre, een erg groot podium waar dagelijks grote evenementen worden georganiseerd en evenementen worden gegeven.

Tijdens de route kom je veel verschillende bezienswaardigheden tegen. Het Vancouver Aquarium zal je aan het einde van je rit tegenkomen. Het aquarium wordt in vele reisgidsen aangeraden, de locals en de exotische zee komen hier namelijk bij elkaar. Er is ook een golfbaan aan het begin van de route tegenover English Bay, evenals een vuurtoren aan de oostkant van het schiereiland.

Over het algemeen is deze fietsroute geschikt voor iedereen! Het is vrij makkelijk in moeilijkheden. Houd er rekening mee dat fietsen niet in het park gehuurd kunnen worden en daarom raden wij je aan om fietsen vooraf te huren.

Pacific Spirit Park Trails

Pacific Spirit Park is maar 15 minuten rijden van het centrum van Vancouver. Ondanks dat het zo dichtbij het centrum ligt, vind je hier nog wilde en vrije natuur waardoor je het gevoel hebt dat je heel ver bij de stad en drukte vandaan bent. Dit is een plek waar je het eigenlijk helemaal niet erg vindt om te verdwalen. Voor de zekerheid toch deze kaart voor het geval je echt verdwaald bent en je wel graag weer naar huis wilt. Deze kaart kun je natuurlijk ook goed gebruiken voor het uitstippelen van je fietsroute.

Zoals al eerder gezegd, is dit park ideaal om doorheen te fietsen, ongeacht je een fanatieke fietser bent of dat je het liever rustig aan wilt doen. Zowel afstanden als moeilijkheden variëren afhankelijk van de route die je precies neemt. De paden hier zijn meestal ongeplaveid, maar zeker glad met slechts een paar kleine heuvels. Onderweg kom je veel bankjes tegen waar je even kunt relaxen en kunt genieten van de frisse lucht.

Het is het beste om je fietsroute te beginnen bij de Spaanse bank, gelegen in het Noorden en dan volg je het pad richting het Zuiden. De paden in het noordelijke deel van het park zijn echter steiler dan in het zuiden, dus als het gevoel hebt dat je niet topfit bent, is het beter om vanaf de zuidkant te beginnen. Als je op zoek bent naar een goede training, dan moet je zeker de Noordelijke kant verkennen. Terwijl fietsen door het park een prachtige ervaring zal zijn, zal de schoonheid van dit park je ook verbazen. Houd vooral je ogen open! Niet alleen omdat het er heel mooi is maar ook omdat je moet oppassen voor andere mensen die in het park wandelen en fietsen.

Urban trail: Sunset Beach – False Creek – Kitsilano Beach

Fiets jij graag door de stad, dan is deze route ideaal voor jou! Op deze manier leer je de stad goed kennen en krijg je meteen een beeld van wat deze stad allemaal te bieden heeft. Deze fietsroute leidt je om de waterkant van ‘False Creek’, vanaf waar je het grootste deel van Vancouver’s centrum kunt zien. Je fietst op een verhard wegdek en deze deel je met andere fietsers of mensen die aan het hardlopen zijn. Het andere verkeer rijdt niet op dezelfde weg waardoor je veilig kunt rondfietsen.

Vancouver

De prachtige omgeving van downtown Vancouver die je te zien krijgt tijdens je fiets tocht

Deze route verbindt de Stanley Park Seawall met het Pacific Spirit Park als u ervoor kiest om de weg naar de Spaanse Banken te volgen. De hele route is ongeveer 16 kilometer lang en duurt ongeveer anderhalf uur. Er zijn ook andere kortere alternatieven mogelijk. U kunt bijvoorbeeld fietsen over het eiland Granville om tijd op de terugweg te besparen. Je kunt hier je eigen route door het mooie Vancouver plannen!

Route langs bezienswaardigheden

Er zijn vele bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens deze route. Het Vancouver Maritime Museum en de Science World zijn makkelijk te bereiken. Dit is slechts een paar minuten lopen als je tijdens de route even afstapt. Je komt ook veel leuke restaurantjes tegen waar je onderweg waar je kunt stoppen voor een lekkere lunch of een verkoelend drankje. Op Granville Island vindt je vooral heel veel eetgelegenheden en bars die door veel reisorganisaties ook worden aangeraden. Het eiland beschikt ook over de opmerkelijke Granville Island Public Market, een bijzonder leuke markt waar je eigenlijk wel eventjes overheen gelopen moet hebben.

Ik raad je aan om genoeg water mee te nemen tijdens deze fietsroute omdat je weinig schaduw tegen zal komen en de temperaturen in de stad toch wel een beetje kunnen oplopen tijdens de zomerdagen. Eenmaal aangekomen op Kistilano Beach kun je even een verkoelende duik nemen. Dit is namelijk een zoutwater zwembad, voor iedereen toegankelijk! Je kunt de stad heerlijk ontdekken per stadsfiets of tandem, ga jij binnenkort ook naar Vancouver? Reserveer je fiets alvast hier.

Ongeacht welke route jij ook kiest, hopen wij dat je een leuke fietservaring hebt in Canada! En onthoud goed: Canada is niet te koud om te fietsen! Hopelijk vond je het een leuk artikel om te lezen & heb je inspiratie opgedaan voor jouw volgende fietstocht door Canada. We hopen dat je de kans krijgt om zelf het land te ontdekken met jouw huurfiets!

 

Geschreven door Alex

Spread the love
0 0