0 0

Huurfiets Wenen? Je vindt hier prachtige routes!

huurfiets wenen

Photo: Mirko Tobias Schaeffer (CC License)

Ontdek Wenen per huurfiets

De historische stad aan de Donau is misschien wel de meest fietsvriendelijke stad van Europa. Vele fietsroutes in en om de stad maken het de bezoeker mogelijk de omgeving te verkennen. Wien, zoals de Oostenrijkers zelf zeggen, beschikt over een citybike netwerk, waarbij je tegen betaling met je creditkaart, op elk willekeurig basisstation een fiets huren kan. Er zijn meer dan 110 bike boxes welke allen in de buurt van openbaar vervoer stations liggen. Dat is makkelijk want op bepaalde uren mag je je citybike tevens meenemen in het openbaar vervoer.

Een topbestemming als je van romantiek, geweldige kunst of lekkere koffie houdt!

Wenen als onderdeel van een fietsvakantie

Europa kent een netwerk van 14 lange afstand fietsroutes, genaamd de Euroveloroutes, die alle uithoeken van het continent met elkaar verbinden. Niet alle routes zijn al volledig gerealiseerd maar al wel in kaart gebracht. Route nummer 6 loopt van de Nantes aan de Atlantische Oceaan tot aan de Zwarte Zeekust van Romenië. Het is een hele trip en je kan er het best een paar weken voor uittrekken. Onderweg kom je langs steden als Basel, Regensburg, Wenen, Belgrado en Boekarest.

Met de huurfiets naar het Wienerwald

Niet alleen in de stad zelf komt de fietser ruimschoots aan zijn trekken ook in het buitengebied zijn er meerdere uitgestippelde fietstochten te maken zowel met de stadsfiets als met de mountainbike. De meeste hotels in de regio zijn ingesteld op het fietstoerisme en je kan op de meeste plaatsen aan duidelijke routekaarten komen en bij sommigen zelfs fietsen huren. Heb je plannen om te gaan mountainbiken raden we je ten zeerste aan om een goede kaart van het gebied mee te nemen want verdwalen gaat sneller dan je denkt.

Stukje fietsen, wijntje, treintje

Maak eens een andere fietstocht dan je altijd gewend was. Combineer een treinrit met een wijnproeverij in de uitgestrekte wijngaarden van de Warchau Vallei. Tour organisaties verzorgen complete arrangementen, inclusief begeleiding, huurfiets, treinreis en wijnproeverij. Je fietst door dorpjes die zo uit een fotoboek gegrepen lijken te zijn en geniet van een verdiende pauze langs de oevers van de Donau. Hier kan je een verkoelende duik nemen of als je nog energie overhebt, deelnemen aan een spelletje beachvolleybal. Voordat de trein je aan het einde van de dag terugbrengt breng je nog een bezoek aan de ruïne van Dürnstein, waar eens Koning Richard Leeuwenhart gevangen gehouden werd.

Spread the love
0 0