2 0

Fiets huren Salzburg

Huur een fiets in Salzburg!

Huurfiets Salzburg

Photo: joisey showaa (CC license)

Huurfiets Salzburg

Salzburg, meerdere keren verkozen tot de meest fietsvriendelijke stad van Oostenrijk. Alleen al in de stad zelf ligt een netwerk van 170 km aan interessante fietspaden. Zo kan je 23 verschillende citybikeroutes volgen en zijn de straten ruim voorzien van fietsenstallingen en reparatiestations. Bij deze bikepoints bestaat de mogelijkheid zowel een fiets te huren als te repareren.

Het schilderachtige landschap van de provincie Salzburg is eveneens ruim voorzien van mooie en duidelijk aangegeven fietstrajecten. Gerangschikt op lengte geven we hieronder de 7 meest populaire routes.

Fiets de Bajuwarenroute

Deze kortste route is 180 km en ligt tussen het Waginger- en Mattmeer. In Waging am See heb je de mogelijkheid de benen te strekken en een bezoek te brengen aan het cultuurhistorisch museum van de regio of een authentiek Bajuwaraans streekgerecht als Schwein aus dem Feuer und Dinkelgemüse aus einem Topf.

Ennsroute fietsen

Dé route voor de echte natuurliefhebbers. Met je huurfiets fiets je maar liefst door 3 provinciën, Salzburg, Styrië en Oben Östrich. Onderweg doe je de Salzburger sportwelt, Schladming-Dachstein, het Gesause national park en Kalkalpen national park aan. Op dit 260 km lange traject kruis je het bekende Donaufietspad.

De Tauern fietsroute

Deze route over de beste fietspaden met een variabele lengte van 270 of 310 km, wordt omschreven als een van de mooiste fietstrajecten van het Oostenrijk. Je fietst in een schitterend landschap door de uiterwaarden van de rivieren de Salzbach en de Saalach. Onderweg doe je de Krimml watervallen aan en kan je eten en/of overnachten in een van de vele bourgondische herbergen of pittoreske hotelletjes.

Een fietsroute voor helden Murroute

Hier volg je de rivier de Mur door een landschap met wijngaarden en heilzame bronnen. De totale tocht bedraagt 345 km en loopt door het Tauern National park in de provincie Styrië.

Salzkammergutroute

Ook voor deze tocht van 345 km is het meer dan de moeite waard een fiets te huren want je passeert maar liefst 13 meren en meertjes. Een rit waarbij je je longen volzuigt met zuivere berglucht, geniet van de stilte en je ogen je doen geloven dat je in een ansichtkaart bent belandt.

Fiets naar Italië over de Alpe Adriaroute

Een van de nieuwere fietsroutes, bestaat pas sinds 2012, waarbij je je huurfiets mee de grens overneemt. In een afstand van 395 km kom je door de provincies Salzburgerland, Karinhtië en Friuli-Griulia-Venezia in Italië. Dankzij de Tauern treintunnel van 8 km hoef je niet meer te klimmen. Dit is een bijkomstigheid die deze tocht zeer vergemakkelijkt.

Huur een racefiets voor de Mozartroute

De langste route in deze top 7 is de 450 km tellende Mozartroute. Deze eveneens meerlandige fietstocht is ruim doorspekt met historische elementen die je aanwezigheid van de beroemde componist bijna doen voelen. Op dit traject kom je daarnaast met je huurfiets door het rustieke merengebied van de provincies Bavaria, in Duitsland en Salzburgerland.

Huur een fiets in Salzburg!

Spread the love
2 0