1 0

Fiets huren Nantes

Nantes is een niet al te groot fietsvriendelijk stadje op het punt waar de rivieren de Erde en de Sèvre uitmonden in de Loire. De vele handelshuizen en het prominent aanwezige kasteel in het centrum van de eilandstad herinneren aan de glorietijden van de stad, toen ze de hoofdstad van Bretagne was. Zoals gezegd is de stad vriendelijk voor fietsers. Nantes is ook goed bereikbaar dankzij goede treinverbindingen naar alle belangrijke steden van het land. Dit zorgt ervoor dat Nantes een prima begin of eindpunt van uw reis is. Wanneer u naar deze Franse stad komt kunt u natuurlijk uw eigen fiets meenemen, maar het is gemakkelijker een fiets te huren.

La Loire à la Vélo

Een van de mooiste en bekendste fietsroutes door het Franse land is zonder meer de 650 km lange route. Deze gaat  door het Loiredal van Orleans naar St.Brevin aan de Atlantische oceaan. De route is nog verder stroomopwaarts tot aan Cuffy te volgen, maar de meesten stoppen in Orleans. Vanuit Nantes zijn, met een huurfiets, dagtrips van deze route te rijden. Tijdens je weg rijdt je over nette fietspaden door bossen, weilanden en langs kastelen. De routes zijn goed met kinderen te fietsen en op meerdere punten langs de weg zijn gezellige terrasjes en fietsreparatiepunten.

Leerzame route langs kanaal Nantes-Brest

Eens de langste vaarweg van Frankrijk, een 360 km lange vaargeul. Tegenwoordig onderbroken door het stuwmeer van de plaatselijke elektriciteitscentrale. Langs de totale lengte van het kanaal liggen goed berijdbare trekwegen, sommigen nog zonder asfalt maar met een fiets goed te doen. Het kanaal telt 237 sluizen, meer of minder goed onderhouden. Je kunt ze samen met de sluiswachter zelf kunt bedienen! Ook erg geschikt voor leuke foto’s, dankzij de decoratieve beplanting. De route is een zogenaamde ‘groene route’ en voor een groot gedeelte verboden voor gemotoriseerd verkeer. Zoals bijna alle fietsroutes is ook dit traject rijk aan bezienswaardigheden zoals natuurschoon, abdijen en kastelen. Pont-Miny is een leuke plek om een pauze in te lassen. Hier vindt je tevens het informatiecentrum over het ontstaan van het kanaal.

Richting de kust 

Mocht je meer van de omgeving willen zien, kies dan voor een route die je langs de Loire naar de zee brengt. Tijdens deze ongeveer 3,5 uur durende rit geniet je van de natuur. Na 64 km kom je aan Saint-Nazaire. Dit is best een eindje, dus wellicht is het een optie om hier te overnachten en de dag daarop terug te trappen. Saint-Nazaire bied vele opties als het aankomt op bezienswaardigheden. Je kunt er de submarine base vinden, waar tijdens de Tweede Wereld Oorlog Duitse onderzeeërs opgeslagen lagen. Verder heeft Saint-Nazaire nog een klein strandje dat leuk is om te bezoeken. Ook leuk is Escal’Atlantic, waar je onderdelen en kamers uit cruiseships van vroeger kunt zien.

Saint Nazaire

De brug van Saint Nazaire

Nu al zin om rondjes te fietsen in Nantes? Misschien vindt je het dan ook leuk om heel Bretagne te ontdekken?!

Huur een fiets in Nantes!

Bewerkt door Anouk van Kaam

Spread the love
1 0