1 0

Fiets huren Geneve

huurfiets geneve

foto: Patrick Nouhailler
(creative commons)

De eerste mogelijke fietsronde die zich direct aandringt bij het horen van de naam Geneve is met grote waarschijnlijkheid een rondje rond het meer. Een rit die trouwens goed te doen is met maar 173 km rond een plas die de Fransen Lac Leman plegen te noemen. Het meer en de stad liggen in een vallei tussen de gebergtes de Jura in het westen en de Alpen aan de Zwitserse kant. De grens tussen beide landen loopt dwars door het meer, maar de voor bijna 80% Fransprekende stad ligt op Zwitsers grondgebied.

De Zwitserse plaats aan het, voor ons gelijknamige meer, heeft een mondaine uitstraling. Op de pleinen in het historische centrum en op de wegen langs de oever zal je dan ook vele Ferrari’s aantreffen. Om alle bezienswaardigheden van de stad op een simpele manier te bezoeken kom je overal echter net zo gemakkelijk met een huurfiets. De stad heeft enkele interessante botanische tuinen, meerdere musea en heerlijke terrassen, waarvandaan je een geweldig uitzicht hebt op de omliggende bergen.

Rondje Lac Leman en aansluitende fietsroutes

Er van uitgaand dat je in Geneve start en met de klok mee rond het meer fietst kom je via Rolle al gauw in Lausanne met zijn imponerende kathedraal en het panoramische platform de toren van Sauvabelin. Wanneer je in Montreux arriveert heb je 100 km van de ronde rond het meer afgelegd en kan je eventueel een stukje Rhôneroute meepakken. Tot de klim over de Furkapas 120 km verder is de Rhôneroute voor nietklimmers nog goed te doen. Om de ronde rond het meer af te maken ga je bij Montreux niet oostwaarts maar volg je de oever westwaarts naar Thonen-les-Bains. Eenmaal daar gearriveerd zie je in de verte de stad van je beginpunt al opdoemen.

Het landschap rond het meer leent zich tevens uitstekend om te mountainbiken. Diverse bike-organisaties bieden complete meerdaagse arrangementen en korte dagtochten van enkele tientallen kilometers aan. Zo kan je, afhankelijk van de mate waarin je wilt fietsen, per rit een fiets huren en andere dagen uitstapjes maken naar de hogere gebieden van de Rhône of de l’Arve om bijvoorbeeld een dag te raften of een wandeltocht te maken. De intensiteit van de fietstochten staan overal duidelijk aangegeven. Dus, ook al besluit je impulsief een mountainbiketrack te doen met een huurfiets, je niet hoeft te verslikken in de moeilijkheidsgraad.

Spread the love
1 0