1 0

Verborgen Fietsroutes in Istanbul!

Huur een fiets in Istanbul!

Istanbul is niet alleen een stad met veel attracties voor toeristen, maar het heeft ook veel fietspaden die je misschien niet kent. Laten we samen de beste routes ontdekken!

 

Haliç-Balat Kust

Als je liever langs de kust fietst waar je vele historische voorwerpen kunt zien, probeer dan deze route! De beste tijd om deze route te fietsen is in de vroege ochtenden omdat het in het weekend erg druk kan zijn. Je kan dan dieper in de traditionele straten van de districten Fener en Balat gaan. Je zal genieten van de kleurrijke huizen van Balat. Tijdens het verkennen van het oude deel van de stad, kan je het Grieks-orthodoxe Patriarchaat en de St. Stephen Bulgaars-orthodoxe kerk zien. Als je geïnteresseerd bent in de Ottomaanse geschiedenis, neemt deze route je mee met een rondleiding door de oude sfeer en een prachtig uitzicht op de kust.

 

Belgrade Forest

Als je wilt ontsnappen aan het drukke stadsleven, is een van de groene delen van Istanbul, Belgrado Forest, de beste plek voor jou! Het geeft je de mogelijkheid om op je mountainbike te rijden op off-road tracks, tussen bomen en oude ruïnes. Ontdek de fietspaden en en geniet achteraf van een heerlijke barbecue! Naast genieten van de natuur, avontuurlijk fietsen, kun je ook gemakkelijk joggen en wandelen door de paden. Als je lekker vies wilt worden, kun je gaan mountainbiken door de modder! Verlaat het gebied niet zonder een bezoek te brengen aan het Arboretum van Atatürk, dat meer dan 2000 plantensoorten bezit. Het beste seizoen om Atatürk Arboretum te bezoeken is de herfst. Dan kan je de verzameling eiken van over de hele wereld bekijken.

 

 

 

Kuruçeşme-Sarıyer

Trainen in Istanbul kan een uitdaging zijn! Maar je kunt je ook zo vrij voelen als een vogel in zo’n grote stad. Samen met het uitzicht op de brug wacht een verbazingwekkende route, van ongeveer 17 km, op je! Een perfecte gelegenheid om jouw beperkte tijd door te brengen … Dit pad biedt veel parkeerplaatsen zodat je kan stoppen voor een koffiepauze. Zorg ervoor dat je een hoed meeneemt als je in de zomer op bezoek bent! Het kan tijdens het weekend druk zijn. Je kunt allebei genieten van fietsen en de stad ervaren. Er zijn ook mogelijkheden om te sporten en te ontspannen met je gezin. Tijdens een pauze, kan je fantastische foto’s van Istanbul maken!

 

 

Best Views

Als je even niet wilt fietsen, zijn er nog veel meer plekken om te zien! Je vindt de groene gebieden van Gulhane Park en Sultanahmet Square in het midden van het centrum. Vanaf het Eyüp-district kun je Eyup Gondola nemen richting de Pierre Loti-heuvel, waardoor je een prachtige omgeving zal zien en het gevoel van Istanbul onder je voeten glijdt. Als je een ander fantastisch landschap wilt zien, moet je de trappen van de Galata-toren in Karaköy beklimmen. Het zal je een van de beste panoramische uitzichten over Istanbul brengen. Galata Bridge, Taksim Square, Spice Bazaar, Hippodrome of Constantinople, Blue Mosque zijn enkele van de meest bezochte plaatsen. Als je te moe wordt, kan je ontspannen terwijl je een kopje Turkse koffie drinkt. Na het bezoeken van al deze plekken, is het tijd om terug te gaan op de twee wielen!

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

Overweegt je om jouw volgende reis te plannen? Laat Istanbul de bestemming zijn! Je zult er geen spijt van krijgen!

 

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

 

Sherlock Holmes

 

Filiz

‘Geniet van de verborgen routes en het beste uitzicht op Istanbul’

 

Huur een fiets in Istanbul!

 

 

Spread the love
1 0