0 0

Hamburg per fiets | Dagtrip op een klein budget

Huur een fiets in Hamburg

Deze week ontmoeten wij Natalie, een Duitse studente uit het Noorden. Zij heeft Hamburg per fiets verkend en zal in dit artikel een paar insider tips met ons delen. In dit artikel kun je lezen welke plekken je absoluut niet mag missen wanneer je Duitlands’ beroemdste havenstad bezoekt met een klein budget.

Dus, wat vind jij de plekken die je absoluut niet mag missen wanneer je Hamburg per fiets verkend?

”Wanneer je het aan de lokale bevolking vraag wat de stad zo aantrekkelijk maakt dan is het antwoord vaak eenduidig: de Alster rivier, de sfeer die in de stad hangt, het oude centrum en natuurlijk: de geweldige hoeveelheid aan winkels.”

In de morgen

”Maar laten we beginnen bij het begin: het ontbijt! Als student zijde heb ik doorgaans niet al te veel geld. Maar ik wil wel graag nieuwe plekken verkennen en citytrips doen. Daarom raad ik aan om Hamburg per fiets te verkennen. Het is niet alleen goedkoop, maar het zorgt er ook voor dat je niet zo afhankelijk bent van bus- en tramtijden. Daarnaast mis je onderweg de wat minder bekende straten en zijstraatjes die iets minder in de spotlight staan, maar zeker een bezoekje waard zijn. Zoals het Café Mutterland. Dit café is gelegen in Eppendorf, een klein beetje uit het centrum. Het kost je een kleine 20 minuten om hierheen te fietsen, maar de weg ernaartoe is minstens zo leuk als het café zelf. Hier kun je heerlijk ontbijten!

De Alster rivier in Hamburg
Hierna kun je langs de oude Alster rivier naar het centrum fietsen. Wanneer je eenmaal aan bent gekomen in het hart van het centrum, is het tijd om je fiets op slot te zetten. Vanaf hier zijn er allerlei opties. Uiteraard kun je gaan winkelen bij het grote aanbod aan winkels zoals kleding- en accessoirewinkels in allerlei stijlen. De beste manier om het centrum te ontdekken is door simpelweg rond te lopen. Vergeet zeker de zijstraatjes niet! Hier vind je namelijk allerlei verborgen schatten. Er zitten een hoop kleine winkeltjes die lokale en/of handgemaakte producten aanbieden.”

Lunchtijd!

”Wanneer je moe bent van al het wandelen, is het tijd dat je een hapje te eten en wat te drinken haalt bij een straat café of supermarkt. Hierna is het tijd om je richting de ‘Neuer Jungfernstieg’ te begeven. Deze plek bevindt zich aan de zuidzijde van de markt en het stadhuis. Niet alleen biedt deze plek een geweldig uitzicht en een relaxte atmosfeer, het geeft je ook een kans om je te mengen onder de lokale bevolking. Mensen van allerlei leeftijden verzamelen hier op trappen om te genieten van het uitzicht en om uit te rusten. ”

In de namiddag

”Wanneer het avond begint te worden, is het tijd om de oude haven van Hamburg per fiets op te zoeken. Hier raad ik het sterk aan om een van de kerkers van Hamburg op te zoeken. Als je zin hebt in iets luchtigers, dan raad ik je aan om langs de rivier te wandelen. Zeker rond zonsondergang is dit erg mooi. Je hebt een mooi uitzicht over het water en op de klokkentoren. Als je mazzel hebt, spot je zelfs een cruise schip. Wanneer je trek hebt kun je bij één van de vele standjes een broodje met verse vis halen.”
Bezoek Hamburg per fiets

En bij welke plekken kun je eten voor een redelijke prijs?

”Na zo’n actieve dag heb je waarschijnlijk wel trek gekregen. Er zijn veel plekken in Hamburg waar je uit eten kunt gaan, maar sommige plekken kunnen wel aardig aan de prijs zijn. I raad je aan op terug te fietsen naar het centrum en op zoek te gaan an restaurants die gevestigd zijn in de zijstraatjes. De restaurants zijn doorgaans wat redelijker geprijsd. Je kunt bijvoorbeeld naar ‘Pizza Bande’ gaan, de sfeer hier is heel gezellig en de prijzen zijn ook vriendelijk.”

Hoe ziet het nachtleven van Hamburg eruit en welke clubs en bars mag ik zeker niet missen?

Hamburg staat bekend om een goed aanbod van het nachtleven. De meeste bars en clubs zijn gevestigd in het centrum van de stad rond Hamburg’s Reeperbahn. Hier is ook een bus- en tramhalte. Al is het natuurlijk veel handiger om dit stuk van Hamburg per fiets te bezoeken. De meest populaire clubs zijn Grosse Freiheit 36, H1, Thomas Read en Moondoo. Maar maak ook zeker een stop bij de wat kleinere bars die overal op straat gevestigd zijn. Veelal de lokale bevolking gaat hierheen. Dit is een goede plek om tips te krijgen waar je heen moet gaan, of waar juist niet. Maar wat je ook gaat doen, pas goed op je spullen! Er zijn namelijk veel zakkenrollers actief. En een laatste tip: het is niet aan te raden voor vrouwen om zich in het red light district te begeven, wegens veiligheidsredenen.”

”Ik hoop dat ik je heb kunnen overtuigen dat het verkennen van Hamburg per fiets een geweldig leuk avontuur is. Zo ja, wens ik je alvast veel plezier tijdens je trip!”

Huur een fiets in Hamburg

Spread the love
0 0