0 0

Giro di Kika, keihard trappen voor het goede doel

Sponsor Daniel, Steun Kika

daniel van vliet giro di kika

Daniel van Vliet

Van 25 tot 30 juni 2017 gaat er een volledig Hollands peleton in Italië de weg op.  De deelnemers zullen zes dagen keihard trappen, de Dolomieten doorkruizen, zweten en afzien. Ze doen dat allemaal om geld op te halen voor het goede doel, namelijk Kika.

Daniel van Vliet is  een trouwe BimBimBikes klant én onze favoriete deelnemer.

Hij is vader en daarom erg betrokken bij de strijd tegen Kinderkanker. Daniel is dertien jaar geleden geconfronteerd met het verdriet dat kanker met zich meebrengt. En zijn allergrootste nachtmerrie is dat zijn gezonde zoontje David of het toekomstige zusje die in augustus verwacht wordt getroffen zou worden door zo’n ziekte.

Wil je ook de strijd tegen Kinderkanker steunen? Sponsor Daniël en hij fietst zich het snot voor de ogen voor je!

Steun Kika

Wat gebeurt er met het sponsorgeld?

Het allergrootste gedeelte van het geld wordt besteed aan onderzoek om de genezingskans van kinderen met kanker te verhogen tot 95%.Ook wordt er iets besteed aan de marketing voor Giro di Kika. Dat zorgt er voor dat er nog meer geld opgehaald kan worden in de komende jaren. Bekijk hier het overzicht.

Maar hoever en hoe lang fietsen die renners dan voor Kika?

Dag 1: Bolzano – Bormio / 153 km – 3.000 hm

Echte wielrenners dromen er van. De Stelvio beklimmen. Thomas de Gendt won de etape van de Giro d’Italia in 2012. Deze geweldige beklimming heeft wel 48 haarspeldbochten en je klimt naar 2.758 meter!

Dag 2: Bormio – Riva del Garda / 167 km – 3.300 hm

Wat een dag… Eerst over de onverharde Gavia, waar Erik Breukink zich door de sneeuw ploegde en won. Dan nog Passo del Tonale, Passo di Campo Carlo Magno en tenslotte Passo del Ballino. Hier onderscheiden zich de mannen van de jongens!

Dag 3: Riva del Garda – Arsie / 147 km – 2.160 hm

De Passo di Vezzena zorgt nog voor de hoogtemeters, maar de etappe door het groene landschap is verder iets makkelijker dan tijdens dag één en twee.

Dag 4: Arsie – Tolmezzo / 174 km – 1.620 hm

Het uitzicht is niet te versmaden en de etappe geeft de deelnemers 174 kilometer de tijd om zich voor te bereiden op de laatste bloedzware dagen.

Dag 5: Tolmezzo – San Cassiano / 145 km – 3.300 hm

Bij San Cassiano schieten ‘s winters de skiers de berg af. Nu moeten de renners de berg op! 3300 loodzware hoogte meters. Het gebied staat enorm bekend bij mountainbikers, maar die gaan niet zo snel als de Giro di Kika fietsers.

Dag 6: San Cassiano – Bolzano / 118 km – 1.800 hm

De indrukwekkende Sella Ronda met de Pordoi pas en de Passo di Costalunga. Een geweldige rit naar Bolzano waar het met een plaatselijke wijn goed uitrusten is.

Steun Kika

Huur een fiets in de Dolomieten

Spread the love
0 0